Ένοχοι 2 αστυνομικοί για τον βασανισμό Χρονόπουλου: Μη αυτοεξυπηρετούμενο το θύμα, ούτε μια μέρα φυλακή οι δράστες

Newsroom
Ένοχοι 2 αστυνομικοί για τον βασανισμό Χρονόπουλου: Μη αυτοεξυπηρετούμενο το θύμα, ούτε μια μέρα φυλακή οι δράστες
Ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή επιβλήθηκε στους δύο αστυνομικούς του Α.Τ Καλλιθέας για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου.

Μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση με τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου έφτασε στο τέλος της με την καταδίκη των δραστών, αφήνοντας όμως μια γλυκόπικρη γεύση στην πλευρά του θύματος.

Γιατί γλυκόπικροι; Γιατί μπορεί οι δύο αστυνομικοί να καταδικάστηκαν, αλλά δεν πέρασαν ούτε μια μέρα στην φυλακή για το περιστατικό που έγινε πριν από 15 χρόνια.

Ήταν τότε, το 2007 δηλαδή, όταν η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε σε μία καφετέρια για έναν άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ενοχλούσε τους πελάτες. Του έγινε προσαγωγή στο Α.Τ Καλλιθέας και ενώ ο άνδρας αυτός μεταφέρθηκε εκεί χωρίς σωματικά προβλήματα, το ΕΚΑΒ κλήθηκε δύο ώρες αργότερα να τον παραλάβει σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο.

Σε πρώτη φάση τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 ετών, ενώ στο εφετείο αυτή έπεσε με πλειοψηφία 4-3 και λόγω της αναγνώρισης ελαφρυντικών, στα 3.