Η Στέλλα Ανδρεάδου του Survivor έζησε τρομοκρατική επίθεση σε σχολείο της Αγγλίας: «Σαν να βλέπαμε τον θάνατο μπροστά μας» (vid)

Newsroom
Η Στέλλα Ανδρεάδου του Survivor έζησε τρομοκρατική επίθεση σε σχολείο της Αγγλίας: «Σαν να βλέπαμε τον θάνατο μπροστά μας» (vid)
Μια συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε όσο καιρό ήταν στην Αγγλία διηγήθηκε η Στέλλα Ανδρεάδου γνωστή από τη συμμετοχή της στο Survivor.

Στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε η Στέλλα Ανδρεάδου, γνωστή από την συμμετοχή της στο φετινό Survivor. Εκεί αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε όσο βρισκόταν σε σχολείο της Αγγλίας.

«Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο και ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, καλύπτουμε τα παράθυρα με κόλλες Α4, μένουμε στην τάξη και κάνουμε ησυχία. Λαμβάνουμε ένα email από τη διευθύντρια πως αυτό δεν είναι άσκηση αλλά συμβαίνει πραγματικά. Στην τάξη είχαμε πέντε παιδιά με ειδικές ανάγκες και ήμασταν τρεις δασκάλες. Μένουμε στην τάξη ήσυχοι όσο μπορούμε και στο δεύτερο email, που λαμβάνουμε, μαθαίνουμε πως έχουν ενημερωθεί οι γονείς να μην πλησιάσει κανείς το σχολείο γιατί έχουν εισβάλλει μέσα στο κτίριο τρία άτομα με όπλα.

Σοκ, το λέω και πραγματικά ανατριχιάζω. Είχαμε ιδρώσει, η καρδιά χτυπούσε σαν τρελή, έριξα ένα θρανίο μπροστά στην πόρτα για να προστατεύσω τα παιδιά και άλλο ένα θρανίο για να μπούμε από πίσω και να προστατευτούμε. Βλέπαμε σκιές έξω από την πόρτα και πραγματικά ιδρώναμε. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Να τηλεφωνήσουμε στους δικούς μας να ενημερώσουμε, το λέω πραγματικά και τρέμω γιατί ήταν η πιο έντονη στιγμή στη ζωή μου. Νομίζαμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που βλεπόμαστε μεταξύ μας, νομίζαμε ότι θα γίνει κάτι», διηγήθηκε.

«Αυτό διήρκεσε περίπου μισή ώρα αλλά αυτή ήταν σχεδόν αιώνας για εμάς! Σαν να βλέπαμε τον θάνατο μπροστά μας, δεν ξέραμε αν θα βγούμε από την τάξη. Δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Τα παιδιά ήταν ευτυχώς ήσυχα, προσπαθούσαμε με διάφορους τρόπους να τα κρατήσαμε έτσι. Κάποια στιγμή πήραμε ένα email πως μπορούσαμε να βγούμε από την τάξη καθώς το κτίριο ήταν ασφαλές. Δεν ακούγαμε τίποτα, ήμασταν σε κατάσταση σοκ και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ήρεμα τα παιδιά» συμπλήρωσε η Στέλλα Ανδρεάδου.