CELEBRITIES

Η Maya Hawke είπε ότι η έκτρωση της Uma Thurman είναι ο λόγος που γεννήθηκε


JTeam

30 Ιουνίου 2022

Η Maya Hawke είπε ότι η έκτρωση της Uma Thurman είναι ο λόγος που γεννήθηκε
H ηθοποιός του "Stranger Things" μίλησε ανοιχτά στον Jimmy Fallon για το πώς η πρόσβαση στην ασφαλή άμβλωση επηρέασε σημαντικά την οικογένειά της

Ο νόμος Roe v. Wade ακυρώθηκε κι επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα, βάζοντας τέλος στο δικαίωμα στην άμβλωση, και πολλοί celebrities σχολίασαν ανοιχτά την απόφαση που επιστρέφει τις γυναίκες στο 1973. Ανάμεσά τους, η Maya Hawke, η οποία εξομολογήθηκε πρόσφατα πώς το δικαίωμα και η ασφαλής πρόσβαση στην άμβλωση επηρέασε ολόκληρη την οικογένειά της και ειδικά τους γονείς της, Uma Thurman και Ethan Hawke.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο The Tonight Show with Jimmy Fallon, η Maya σχολίασε την απόφαση που αφαιρεί το δικαίωμα μιας γυναίκας στην άμβλωση. «Πριν έρθω εδώ, τηλεφώνησα στη μαμά μου για να της ζητήσω συμβουλές». Οι δυο τους άρχισαν να μιλούν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και το άρθρο γνώμης που δημοσίευσε η Washinghton Post και είχε γράψει η μαμά της μερικούς μήνες νωρίτερα για τον νόμο των αμβλώσεων στο Τέξας.

«Στα τέλη της εφηβείας μου, έμεινα έγκυος κατά λάθος από έναν πολύ μεγαλύτερο άνδρα. Ζούσα στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά μου, και επρόκειτο να ξεκινήσω δουλειά. Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω τι θα κάνω. Ήθελα να κρατήσω το μωρό αλλά πώς;».

Η Thurman είχε περιγράψει τότε με περισσότερες λεπτομέρειες την εμπειρία της. «Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης ήταν η "πιο σωστή επιλογή, η καρδιά μου όμως έγινε χίλια κομμάτια. Η άμβλωση που έκανα ως έφηβη ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, που μου προκάλεσε στεναχώρια τότε και με στεναχωρεί ακόμη και σήμερα, αλλά ήταν το μονοπάτι για να ζήσω μια ζωή γεμάτη χαρά και αγάπη. Επιλέγοντας να μην κρατήσω αυτό το μωρό, είχα την επιλογή να μεγαλώσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα και έπρεπε να γίνω».

Όπως είπε και η Hawke στον Fallon, η απόφαση της μητέρας της να κάνει έκτρωση ήταν ουσιαστικά και ο λόγος που γεννήθηκε. «Αν δεν την είχε κάνει, δεν θα είχε γίνει το πρόσωπο που είναι τώρα και σίγουρα δεν θα υπήρχα. Οι ζωές και των δύο γονιών μου θα είχαν εκτροχιαστεί αν η μαμά μου δεν είχε πρόσβαση σε ένα ασφαλές σύστημα υγείας».

Όπως συνέχισε: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι, εξαιτίας της ακύρωσης του νόμου, όχι μόνο δεν θα μπορούν να ακολουθούν τα όνειρά τους αλλά στην πραγματικότητα χάνουν τις ζωές τους και την ασφάλειά τους. Θέλω απλά να πω... Γ@μιέτ@ι το Ανώτατο Δικαστήριο, θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και θα κερδίσουμε, όπως ακριβώς οι γιαγιάδες μας».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.