Η Ελλάδα αποκτά το… αντίπαλο δέος για τους S-400 της Τουρκίας (vid)

Newsroom
Η Ελλάδα αποκτά το… αντίπαλο δέος για τους S-400 της Τουρκίας (vid)
Πρόκειται για έναν νέο πύραυλο, κατά ραντάρ και έχει βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων και αποτελεί το «αντίδοτο» των S-400 που έχουν οι Τούρκοι.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει, η Ελλάδα κοιτάει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για την θωράκιση και την άμυνα της χώρας. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο Mega πέραν των αντιπλοϊκών πυραύλων, ένα νέο οπλικό σύστημα θα αποκτήσει σύντομα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για έναν νέο πύραυλο, κατά ραντάρ, με τον κωδικό αριθμό AGM-84 και έχει βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων και αποτελεί το «αντίδοτο» των S-400 που έχουν οι Τούρκοι.

Ένα F-16 οπλισμένο με δύο τέτοιους πυραύλους και σε χαμηλή πτήση σε αρχικό στάδιο, πλησιάζει στα 100-150 χιλιόμετρα από τη χερσόνησο της Σμύρνης, που οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει τους S-400. Πύραυλοι που έχουν κατασκευαστεί για να εξουδετερώνουν τους ρώσικους πυραύλους S-400, αυτούς έχει η Τουρκία.

Τα ελληνικά αεροπλάνα εξοπλισμένα με τέτοιους πυραύλους, θα πλησιάσουν στα 100-150 χιλιόμετρα και σε εκείνο το σημείο θα αποκτήσουν ύψος. Οι Τούρκοι, θα ανοίξουν τα ραντάρ, και αυτόματα η συχνότητα των S-400 πάει στην κεφαλή του πυραύλου.