«Οι 3 λόγοι που δεν ξαναπάω στη Μύκονο»: Αμερικανή travel blogger «σφάζει» το ελληνικό νησί

«Οι 3 λόγοι που δεν ξαναπάω στη Μύκονο»: Αμερικανή travel blogger «σφάζει» το ελληνικό νησί
Την ώρα που η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, όλο και περισσότερες φωνές θέλουν να κάνουν τον κόσμο να επιλέξει κάποιο άλλο νησί για τις διακοπές του, εκτός από τη Μύκονο.

Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο η Μύκονος έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει αρνητικά σε πολλά ρεπορτάζ τόσο της χώρας μας, όσο και του εξωτερικού. Κυρίως εξαιτίας των αστρονομικών τιμών που καλούνται να πληρώσουν οι τουρίστες για το φαγητό ή τις παροχές του νησιού.

Έτσι, σε ένα νέο video που έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η γνωστή Αμερικανή travel blogger «Sunday Travel» απαριθμεί τους τρεις λόγους, για τους οποίους δεν θα επιλέξει ποτέ ξανά στη ζωή της να περάσει τις ημέρες των διακοπών της στη Μύκονο. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι πως τα περισσότερα σχόλια ήταν με το μέρος της, με αρκετούς Έλληνες να συμφωνούν πως «η Μύκονος δεν είναι Ελλάδα».

@sunday_travel Why I won’t be returning to Mykonos 🇬🇷 so excited to be back in Greece this summer🙏 @sunday_travel #greece #greekislands #europeansummer #expectationsvsreality #mykonos #mykonosgreece #vacation #europeanvacation #tripplanning #vacationplanning #honeymoon #honeymoonplanning ♬ original sound - sunday_travel

1) Είναι λιμάνι για κρουαζιερόπλοια. Όπως σωστά επισημαίνει η «Sunday Travel», τα περισσότερα νησιά έχουν συγκεκριμένο αριθμό τουριστών, τον οποίο μπορούν να αντέξουν. Όταν στη Μύκονο εμφανίζονται καθημερινά κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες τουρίστες που κατεβαίνουν απλά για λίγες ώρες στο νησί, αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να είναι όλα τα στενά της χώρας γεμάτα, να μην μπορείς να περπατήσεις ή να περιμένεις για ώρες προκειμένου να καθίσεις σε κάποιο τραπέζι μαγαζιού. Παράλληλα, οι τουρίστες που κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα με την Αμερικανή, δεν σέβονται τη Μύκονο, αφήνουν σκουπίδια παντού και στη συνέχεια φεύγουν από το νησί σαν να μην έγινε τίποτα.

2) Το γενικότερο κλίμα της Μυκόνου, το οποίο δεν ταιριάζει σε κάποιον απλό ταξιδιώτη. Όπως λέει η ίδια στο βίντεο, το νησί είναι ένας «παιδότοπος για πλούσιους», επομένως αν θέλεις απλά να δεις κάτι από Ελλάδα, δεν θα διαλέξεις αυτό το νησί.

3) Το κόστος. Είναι σαφές και το γνωρίζουμε όλοι. Η Μύκονος είναι το ακριβότερο ελληνικό νησί, με τις τιμές της να είναι τουλάχιστον διπλάσιες από άλλα αντίστοιχα μέρη. Γι’ αυτό το λόγο, ειδικά φέτος, όλο και περισσότεροι influencers προτείνουν στο κοινό τους να επισκεφτεί την Πάρο, τη Σίφνο, τη Μήλο ή τη Νάξο, αντί για την κοσμοπολίτικη Μύκονο.