Επίθεση της Τουρκίας στην Γερμανία για την θέση υπέρ της Ελλάδας: «Μην παίρνετε θέση, δεν έχει εξουσία»

Newsroom
Επίθεση της Τουρκίας στην Γερμανία για την θέση υπέρ της Ελλάδας: «Μην παίρνετε θέση, δεν έχει εξουσία»
Επιθετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας κατά της Γερμανίας.

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσαν τα όσα δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ, ο οποίος ανέφερε πως «η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε…

«Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος διατυπώνει αβάσιμες καταγγελίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο.

Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν καμία εξουσία και ευθύνη».