Συγκλόνισε ο Liam Ireland από τη «Γη της Ελιάς»: «Mε κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου στο μπάσκετ» (vid)

Newsroom
Συγκλόνισε ο Liam Ireland από τη «Γη της Ελιάς»: «Mε κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου στο μπάσκετ» (vid)
Ο πρωταγωνιστής από την «Γη της Ελιάς» αποκαλύπτει για πρώτη φορά την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία.

O ηθοποιός Liam Ireland, ο οποίος αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην σειρά του Mega, «H Γη της Ελιάς», παραχώρησε συνέντευξή του στο «Πρωινό» του ANT1 και αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή του στο μπάσκετ σε ηλικία από 10 έως 13 ετών.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχει πια ξεπεράσει, όχι χωρίς κόπο όμως.

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική, αγαπούσα και το μπάσκετ. Έπαιζα για τουλάχιστον 10 χρόνια. Αυτό που με έκανε να σταματήσω είναι ότι ένωσα το μπάσκετ με έναν άνθρωπο που μου έκανε κακό στη ζωή μου. Δεν το μετανιώνω γιατί βρήκα το θέατρο. Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση (sexual abuse) από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ δεν είχα πατέρα και έψαχνα την πατρική φιγούρα, όπου μπορούσα να βρω. Αυτό το αρσενικό ας πούμε... Όταν πήγα σε αυτήν την ομάδα, τον αγάπησα σαν να είναι ο πατέρας μου. Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος.

Όταν τον πιάσανε, λέγαμε "γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο", ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Ευχαριστώ τον εαυτό μου, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει. Συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια. Και αναρωτήθηκα γιατί το κάνω αυτό. Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω και όχι ότι θέλω να το κάνω. Το έχω ξεπεράσει 100%, δεν με πονάει πια Η μάνα μου μόλις το έμαθε το χειρίστηκε πάρα πολύ σωστά, δεν με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι θα χρειαστεί να μιλήσω γι' αυτό. Με έστειλε κάπου να μιλήσω».

«Μετακομίσαμε στην Αθήνα γι' αυτό. Τον περιμέναμε να έρθει στην προπόνηση και δεν ήρθε ποτέ γιατί συνελήφθη και μετά κάναμε καταγγελίες. Εκανα και εγώ καταγγελία. Με ρωτούσαν τα άλλα παιδιά "κι εσένα σε βίασε;" Για τα παιδιά που μπορεί να το περνάνε τώρα, θα πονέσουν. Είναι επιλογή τους να βρουν την δύναμη κάποια στιγμή, να δεχτούν αυτό που έγινε και να προχωρήσουν μπροστά», τόνισε μεταξύ άλλων.