Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η δίκη του «δράκου» του «Σέιχ Σου»

Newsroom
Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η δίκη του «δράκου» του «Σέιχ Σου»
Σαν σήμερα το 1965 ο Αριστείδης Παγκρατίδης παραπέμπεται σε δίκη για δολοφονία εκ προθέσεως, ασέλγεια και κλοπή.

Σαν σήμερα το 1965 ξεκίνησε η δίκη του Αριστείδη Παγκρατίδη. Ένας τύπος περιθωριακού- που από τα εφηβικά του χρόνια είχε γνωρίσει από μέσα το αναμορφωτήριο, κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία και θεωρήθηκε διεστραμμένος, αλλά και καθόλα επικίνδυνο άτομο- που είχε συλληφθεί μετά την εισβολή του στο ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» για να ασελγήσει, όπως και έπραξε τελικά, σε βάρος μιας νεαρής τροφίμου.

Από το 1959 βίαζε και σκότωνε ζευγαράκια στο δάσος της Θεσσαλονίκης «Σέιχ Σου», αν και γι αυτό έχουν προκύψει πολλές αμφιβολίες.

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 2 Ιουνίου:

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εκτελούν Έλληνες πολίτες στο χωριό Κοντομαρί.

1953: Η Ελισάβετ Β΄ στέφεται βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και άλλων εδαφών και επικεφαλής της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο διεθνές γεγονός που μεταδίδεται τηλεοπτικά.

1962: Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, η αστυνομία αναγκάζεται να παρέμβει πολλές φορές στις συγκρούσεις μεταξύ των Χιλιανών και των Ιταλών παικτών σε ένα από τα πιο βίαια παιχνίδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

1965: Ο «δράκος του Σέιχ Σου» Αριστείδης Παγκρατίδης παραπέμπεται σε δίκη για δολοφονία εκ προθέσεως, ασέλγεια και κλοπή.

1971: Ο Άγιαξ νικά τον Παναθηναϊκό με 2–0 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ποδοσφαίρου στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

1979: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ξεκινά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην πατρίδα του, την Πολωνία, και γίνεται ο πρώτος Πάπας που επισκέπτεται μία κομμουνιστική χώρα.

1983: Μετά από αναγκαστική προσγείωση λόγω πυρκαγιάς κατά την πτήση, 23 επιβάτες της πτήσης 797 της Air Canada σκοτώνονται από στιγμιαία ανάφλεξη πυρκαγιάς όταν ανοίγουν οι πόρτες του αεροσκάφους. Λόγω αυτού του γεγονότος, δημιουργούνται πολλοί νέοι κανονισμοί ασφαλείας.

1990: Ξέσπασμα 66 επιβεβαιωμένων σιφώνων στο Ιλινόι, την Ιντιάνα, το Κεντάκι και το Οχάιο, με απολογισμό 9 νεκρούς.

1997: Στο Ντένβερ, ο Τίμοθι Μακβέι κρίνεται ένοχος για τη δολοφονία 15 ατόμων και για συνωμοσία λόγω του ρόλου του στη βομβιστική επίθεση στο ομοσπονδιακό κτίριο «Alfred P. Murrah» στην Οκλαχόμα Σίτι το 1995, όπου σκοτώθηκαν 168 άτομα. Εκτελέστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα.

2012: Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στη δολοφονία διαδηλωτών κατά την αιγυπτιακή επανάσταση του 2011.