Κληρονόμησε σπίτι από τον θείο του, αλλά δεν ήξερε ότι ήταν αρχαιοκάπηλος και συνελήφθη

Newsroom
Κληρονόμησε σπίτι από τον θείο του, αλλά δεν ήξερε ότι ήταν αρχαιοκάπηλος και συνελήφθη
Ο κληρονόμος δεν ήξερε ότι ο θείος που του άφησε το σπίτι του έκρυβε μέσα αρχαία και συνελήφθη.

Μια απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και η οποία αφορά την προσωρινή σύλληψη ενός 43χρονου ανυποψίαστου καταστηματάρχη στον Αλμυρό Βόλου, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, μετά από καταγγελία.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι ιδιοκτησίας του 43χρονου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 14 λίθινα αντικείμενα (αρχιτεκτονικά μέλη, βάση κ.α.),
  • 2 κεραμικά σκεύη,
  • 1 μαρμάρινο τμήμα (πιθανόν κίονα)

Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων υποστηρίζει ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, οπότε και παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση και χρονολόγηση.

Αρχαία

Ο 43χρονος συνελήφθη στο κατάστημά του χθες στον Αλμυρό, μετά από καταγγελία ότι σπίτι που κληρονόμησε εδώ και έναν χρόνο από θείο του που πέθανε, υπήρχαν λίθινα αντικείμενα και σκεύη.

Ο συλληφθείς δεν διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη και την αρχαιολογική αξία των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ert.gr.

Αρχαία

Για την ώρα ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, τα αντικείμενα θα εκτιμηθούν από την Εφορία Αρχαιοτήτων και με το πόρισμα που θα συνταχθεί, θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και θα αποσταλεί αρμοδίως προκειμένου να ασκηθεί δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα.