Το τεράστιο πιτόγυρο του Λονδίνου δεν μπορεί να «κοντράρει» την «γυρόπιτα» του Ηρακλείου Κρήτης

Το τεράστιο πιτόγυρο του Λονδίνου δεν μπορεί να «κοντράρει» την «γυρόπιτα» του Ηρακλείου Κρήτης
Καλό το viral πιτόγυρο του Λονδίνου, αλλά έχετε δει την γυρόπιτα του Ηρακλείου;

Στο TikTok έχει γίνει viral, ένα μαγαζί στο Λονδίνο που παρασκευάζει το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων αλλά και των τουριστών, τα πιτόγυρα, απλά σε τεράστιο μέγεθος.

Σίγουρα όποιος βλέπει αυτά τα βίντεο, ακόμα και αν έχει μόλις σηκωθεί από το τραπέζι, θα του τρέξουν τα σάλια.

Έχει δει όμως κανείς τα πιτόγυρα στο Ηράκλειο της Κρήτης; Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως κανείς δεν τρώει δεύτερο.

Έτσι, δεν χρειάζεται κάποιος να πάει μέχρι το Λονδίνο για να φάει ένα τόσο μεγάλο και γευστικό πιτόγυρο. Αρκεί να πάρει το καράβι ή το αεροπλάνο (αν κατοικεί εκτός του νησιού) και να μπει σε ένα από τα σουβλατζίδικα του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ κάνει τις διακοπές του.

Γυρόπιτα

Στο Ηράκλειο, ως γνωστόν, τα πιτόγυρα ή οι γυρόπιτες, σουβλακόπιτες, μπιφτεκόπιτες- όπως τις λένε οι ντόπιοι- είναι εξίσου τεράστιες, χορταστικές και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να φάει δύο, αν και κάποιοι έχουν καταβάλλει «φιλότιμες» προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να χαρακτηριστούν επιτυχημένες.

Σίγουρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, είναι αρκετά τα σουβλατζίδικα που παρασκευάζουν πιτόγυρα σε πολύ καλό μέγεθος, π.χ. στην Θεσσαλονίκη, όπου επίσης το φαγητό είναι πολύ καλό.

Όμως στο Ηράκλειο, το μέγεθος των συγκεκριμένων «εδεσμάτων», είναι πραγματικά τεράστιο και σίγουρα όσοι ντόπιοι είδαν αυτό το βίντεο στο Tik Tok από το Λονδίνο, σκέφτηκαν πως ο άνθρωπος που έχει το μαγαζί, ίσως και να είναι... συντοπίτης τους, αφού για εκείνους η γυρόπιτα είναι ακριβώς ανάλογου μεγέθους και δεν αποτελεί έκπληξη.

Όχι, το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι κάποια διαφήμιση για τα σουβλατζίδικα του Ηρακλείου, ούτε καν για την πόλη. Απλώς είναι μια συμβουλή σε όσους επιθυμούν να φάνε νόστιμο και τεράστιο πιτόγυρο, γυρόπιτα ή όπως το ονομάζει ο καθένας. Έτσι, αν τύχει να βρεθούν στο Ηράκλειο, σε όποιο σημείο της πόλης θέλουν, αξίζει να δοκιμάσουν και να απολαύσουν μια πίτα με απ' όλα και στην συνέχεια να κάνουν τις... συγκρίσεις τους.

ΥΓ1: Αν στο Ηράκλειο ζητήσει κάποιος πιτόγυρο με απ' όλα, θα βάλουν γύρο, πατάτες (πολλές), ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι κι όχι τζατζίκι, όμως υπάρχει η εναλλακτική να ζητήσει αυτό που επιθυμεί.

ΥΓ2: Αν το δούμε και από την άποψη του κόστους, αφού για δυο μικρά πιτόγυρα πληρώνουμε πλέον σχεδόν 5 ευρώ (ίσως και περισσότερα) λόγω των ανατιμήσεων, στο Ηράκλειο μια γυρόπιτα κοστίζει το πολύ μέχρι 3,70 - 4,00 ευρώ, άρα σίγουρα συμφέρει, αφού δεν χρειάζεται κανείς να φάει και δεύτερο για να χορτάσει.

(πηγή φωτογραφίας: βίντεο youtube)