Ξέφυγαν οι τιμές στο Βελιγράδι ενόψει Final Four: Μέχρι και 10.000 ευρώ η βραδιά σε Airbnb

Ξέφυγαν οι τιμές στο Βελιγράδι ενόψει Final Four: Μέχρι και 10.000 ευρώ η βραδιά σε Airbnb
Κάποιοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να βγάλουν χρήματα με κάθε τρόπο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη μεγάλη μπασκετική διοργάνωση στην πόλη τους.

Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε όσους μπήκαν την τελευταία στιγμή στην πλατφόρμα της Airbnb, προκειμένου να κλείσουν κάποιο δωμάτιο, πριν ξεκινήσουν την εκδρομή τους για το Βελιγράδι ενόψει του Final Four 2022. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά της Euroleague έχει κάνει χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους να ετοιμάσουν τη βαλίτσα τους με προορισμό την πρωτεύουσα της Σερβίας, όμως, το θέμα της διαμονής φαίνεται πως είναι πλέον αρκετά δύσκολο και ακριβό.

Πιο συγκεκριμένα, για το τριήμερο 19-22 Μαΐου, δηλαδή από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, όσο διαρκεί και το Final Four της Euroleague, τα διαθέσιμα καταλύματα στο Βελιγράδι (ιδιαίτερα στις κεντρικές γειτονιές) είναι ελάχιστα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι τιμές των περισσότερων είναι αστρονομικές.

Για παράδειγμα, υπάρχει διαμέρισμα, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το νοικιάζει για 10.000 ευρώ τη βραδιά εκείνη την περίοδο. Και μιλάμε για έναν απλό χώρο, όχι κάτι ιδιαίτερο. Για να μείνει κάποιος από Πέμπτη μέχρι Κυριακή θα πρέπει να πληρώσει δηλαδή 30.000 ευρώ.

final

Δεν είναι, όμως, η μοναδική τέτοια περίπτωση. Το πιο φθηνό δωμάτιο που μπορεί να βρει κανείς πλέον στην Airbnb για αυτές τις ημέρες στο Βελιγράδι, ξεκινάει από τα 200 ευρώ τη βραδιά. Στην ίδια τιμή δίνονται και τα κρεβάτια σε hostel μαζί με άλλα άτομα και με κοινόχρηστο μπάνιο.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, φαίνεται πως η μέση τιμή ενός μέτριου δωματίου αυτή τη στιγμή στο Βελιγράδι είναι γύρω στα 300 ευρώ τη βραδιά, άρα μιλάμε για ένα ποσό κοντά στο χιλιάρικο για διαμονή τριών ημερών.

Βελιγράδι

Απ' ότι φαίνεται η σερβική πρωτεύουσα αναμένεται να γεμίσει με χιλιάδες φιλάθλους ενόψει Final Four και κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικιών προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο.