Καταγγελία για παιχνίδι «θανάτου» με εφήβους στον Βόλο: «Πετάγονται» στους οδηγούς, «σαν τελετή μύησης» (vid)

Newsroom
Καταγγελία για παιχνίδι «θανάτου» με εφήβους στον Βόλο: «Πετάγονται» στους οδηγούς, «σαν τελετή μύησης» (vid)
Ο ένας έφηβος «πετάγεται» στον δρόμο και ο άλλος βιντεοσκοπεί. Τι λέει ένας εκπαιδευτής οδηγών.

Ένα επικίνδυνο «παιχνίδι» που αναστατώνει τον Βόλο έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, μία πρόκληση που έχουν βρει τα παιδιά για να δοκιμάζουν τις αντοχές τους αλλά και τα αντανακλαστικά των οδηγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», μόλις πέσει το σκοτάδι πετάγονται στις ρόδες ανυποψίαστων οδηγών και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος.

«Πιστεύω ότι έχει πάρει διαστάσεις, σε όλη την Μαγνησία. Ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε πολύ κεντρικό δρόμο στην περιοχή του Βόλου», λέει ο κάτοικος της περιοχής και εκπαιδευτής οδηγών, Βασίλης Καλλίας.

Ο ίδιος περιέγραψε την προσωπική του περιπέτεια που χάρη στα αντανακλαστικά του δεν οδήγησε κάποιο παιδί ή τον ίδιο στο νοσοκομείο.

«Είναι προσωπικό βίωμα, σ' έναν άλλο δρόμο, σαν δικυκλιστής εγώ βλέπω δυο μικρά παιδιά στην δεξιά μεριά του δρόμου, να με κοιτάνε με ένα πονηρό βλέμμα. Αμέσως κατάλαβα λόγω της εμπειρίας μου ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπήκα στην διαδικασία επιβράδυνσης χωρίς αυτά να μου δώσουν αφορμή. Πριν μου δώσουν, μάλλον, αφορμή. Πραγματικά, την τελευταία στιγμή πετάχτηκαν μπροστά μου. Μετά γελούσαν. Ο τρίτος επειδή είδε το βλέμμα μου, κρατούσε ένα κινητό στο χέρι του. Προφανώς ήθελε να βιντεοσκοπήσει την διαδικασία», τόνισε.

Είναι το νέο «παιχνίδι», που έχουν βρει τα παιδιά στον Βόλο για να δείξουν πόσο ατρόμητα είναι.

«Ένα κορίτσι που ήταν σε μια ομάδα, δυο τριών παιδιών, φορώντας την κουκούλα της, πέρασε κάθετα τον δρόμο χωρίς να ελέγξει αριστερά και δεξιά. Το περιστατικό ήταν λες και έβλεπες αμερικάνικη ταινία. Σαν μια διαδικασία μύησης, μιας ομάδας παιδιών», τόνισε.

Ο εκπαιδευτής οδηγών θα πει πως ο ίδιος πρόλαβε και σταμάτησε πριν να έρθουν τα χειρότερα. Στον Βόλο το περιστατικό επαναλήφθηκε.

«Ένα αγόρι πέρασε και προκαλούσε τα αυτοκίνητα», αναφέρει ο εκπαιδευτής οδηγών. Η επικίνδυνη πρόκληση έχει τρομοκρατήσει τους οδηγούς, ειδικά αυτούς που κινούνται σε σκοτεινούς δρόμους που τα περιθώρια αντίδρασης είναι πιο μικρά.