Σάλος στις ΗΠΑ από τους γονείς που πήραν μαζί σε μαραθώνιο 42 χλμ τον 6χρονο γιο τους (vid)

Newsroom
Σάλος στις ΗΠΑ από τους γονείς που πήραν μαζί σε μαραθώνιο 42 χλμ τον 6χρονο γιο τους (vid)
H οικογένεια Crawford αποδέχθηκε την επιθυμία του 6χρονου Rainer να τρέξει μαζί τους την διαδρομή των 42 χλμ στον μαραθώνιο «Flying Pig».

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στις ΗΠΑ η απόφαση μίας οικογένειας να πάρει μαζί της σε μαραθώνιο περίπου 42 χιλιομέτρων, τον 6χρονο γιο της, δημοσιοποιώντας και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της διαδρομής. Μάλιστα σε αυτές συμμετείχε και η Kara Goucher που έχει λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008 και το 2012.

Όλα ξεκινήσαν λοιπόν, όταν η οικογένεια Crawford που της αρέσει το τρέξιμο, ενώ παράλληλα διοργανώνουν και αγώνες θα λάμβανε χώρα τον μαραθώνιο του Σινσινάτι. Όπως είπε ο Ben Crawford με ανάρτησή του στο Facebook, ο μικρός Rainer από καιρό είχε εκφράσει την επιθυμία να τρέξει μαζί τους στο «Flying Pig» και έτσι άρχισαν να τον προετοιμάζουν ψυχολογικά και σωματικά για τον αγώνα συνολικού μήκους 41,8 χιλιομέτρων.

«Μας παρακαλούσε να τον αφήσουμε να τρέξει μαζί μας και ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Ήμασταν έτοιμοι να σταματήσουμε οποιαδήποτε στιγμή αν το ζητούσε ή αν βλέπαμε οτι υπήρχε κάποιος κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τον ρωτήσαμε πολλές φορές αν ήθελε να σταματήσουμε, αλλά εκείνος προτιμούσε να συνεχίσει. Δεν είδαμε κάποιο σημάδι θερμικής εξάντλησης ή αφυδάτωσης».

Όπως είπε σε άλλη ανάρτησή του, ο μικρός ήθελε να σταματάει ανά τρια λεπτά, ενώ περίμενε πως και πως να φτάσει στον πάγκο του 32ου χιλιομέτρου που συνήθως μοίραζαν Pringles. Ήταν άδειος όμως με αποτέλεσμα να βάλει τα κλάματα και να χρειάστηκε να του υποσχεθεί πως θα του πάρει δύο, αν προχωρήσει πιο γρήγορα.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μπορεί το παιδί να μην πιέστηκε για να λάβει μέρος ή να συνεχίσει, όμως σε αυτή την ηλικία έχει την ικανότητα να διακρίνει πότε να σταματήσει; Μάλλον όχι, ειδικά από τη στιγμή που η κούραση τον έχει καταβάλει.

reiner

Αυτό ουσιαστικά τόνισε και η Αμερικανίδα δρομέας, Kara Goucher: «Δεν ξέρω ποιος χρειάζεται να το ακούσει αυτό, αλλά ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι θα του κάνει σωματικά ένας μαραθώνιος. Ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι να αγκαλιάζεις την δυστυχία. Ένα 6χρονο παιδί που παλεύει σωματικά δεν συνειδητοποιεί ότι έχει το δικαίωμα να σταματήσει και πρέπει. Ως αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, σας υπόσχομαι ότι αυτό δεν είναι καλό για το παιδί. Τα παιδιά είναι παιδιά. Αφήστε τα να τρέχουν, αλλά ως γονείς πρέπει να προστατεύσετε το σώμα τους που μεγαλώνει και το νεαρό μυαλό τους», έγραψε στα social media που διατηρεί.

The Crawfords

Για την ιστορία, η οικογένεια Crawford και ο μικρός Rainer ολοκλήρωσαν τον μαραθώνιο σε 8,5 ώρες. Οι λογαριασμοί που έχουν όμως στα social media, έχουν γεμίσει με σχόλια που κριτικάρουν την απόφασή τους αυτή...