Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη (vid)

Newsroom
Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη (vid)
Για το ατύχημα που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της 8χρονης στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πατέρας της.

Τις συνθήκες που οδηγήσαν στον ακρωτηριασμό της 8χρονης σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ο πατέρας της μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Το κοριτσάκι έχασε το ένα από τα δάχτυλά του χεριού του με αποτέλεσμα να βρεθεί για έξι ώρες στο χειρουργείο. Οι γιατροί τονίζουν πως η επέμβαση συγκόλλησης πέτυχε. Κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν για αυτά που έγιναν, λέει ο πατέρας της άτυχης μικρής.

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της», είπε ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στην παιδική χαρά, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη. Τότε που ακρωτηριάστηκε το μικρό δάχτυλο της κόρης του, όταν πιάστηκε στην τσουλήθρα που έκανε.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας. «Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» συνέχισε.

Η μητέρα του παιδιού υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το σοκαριστικό ατύχημα. Όσο για το πώς έγιναν όλα, ο πατέρας της 8χρονης λέει πως μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί. Το παιδί που έχει υποβληθεί σε 6ωρο χειρουργείο, φώναζε στο νοσοκομείο «Τι εφιάλτη ζω».

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου οι γιατροί να ενώσουν το ακρωτηριασμένο δάχτυλο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου και σύμφωνα με πληροφορίες πέτυχε. Στην τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες κατόπιν εορτής και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της.

«Δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, προχώρησε σε δήλωση για το ατύχημα της 8χρονης. Όπως αναφέρεται στη δήλωσή του η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες ενώ προσθέτει ότι οι έλεγχοι είναι τακτικοί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κυριζίδη: «Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού.

Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες.

Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».