Στην Ταϊβάν η κρατική TV μετέδωσε επίθεση της Κίνας με πυραύλους: «Μην πανικοβάλλεστε, ήταν τεχνικό σφάλμα» (vid)

Newsroom
Στην Ταϊβάν η κρατική TV μετέδωσε επίθεση της Κίνας με πυραύλους: «Μην πανικοβάλλεστε, ήταν τεχνικό σφάλμα» (vid)
Οι ειδοποιήσεις προορίζονταν για μια κοινή άσκηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νέα Ταϊπέι και εμφανίστηκαν κατά λάθος λόγω τεχνικού σφάλματος.

Πυραυλική επίθεση από την Κίνα, μετέδωσε… κατά λάθος, η κρατική τηλεόραση της Ταϊβάν, η οποία στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και ζήτησε να μην πανικοβληθούν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του Chinese Television System, στο κάτω μέρος της οθόνης, όπου περνούσαν ειδήσεις, μία ειδοποίηση ανέφερε πυραυλική επίθεση της Κίνας στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

2

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ, ωστόσο δεν ήταν δύσκολο να το πιστέψει ο κόσμος, καθώς υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και πολλοί φοβούνται μία ενδεχόμενη εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν, ανάλογη της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα μηνύματα που περνούσαν από το κάτω μέρος της οθόνης έκαναν λόγο για «πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει», «πυρπόληση σιδηροδρομικού σταθμού», «Κινέζους πράκτορες» αλλά και φυσικά, «κήρυξη έκτακτης ανάγκης της χώρας από τον πρόεδρο της Ταϊβάν».

Στη συνέχεια φυσικά ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη: «Πολίτες, παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε. Διευκρινίζουμε τις πληροφορίες και ζητάμε συγγνώμη» δήλωσε παρουσιαστής στο δελτίο ειδήσεων, εξηγώντας πως οι ειδοποιήσεις προορίζονταν για μια κοινή άσκηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νέα Ταϊπέι και εμφανίστηκαν κατά λάθος λόγω τεχνικού σφάλματος.

Στην Ταϊβάν πάντως προετοιμάζονται ακόμα και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, καθώς η Κίνα πιέζει τα τελευταία δύο χρόνια να την πάρει υπό τον έλεγχό της. Οι Αρχές μάλιστα μοίρασαν στους κατοίκους την περασμένη εβδομάδα ειδικό εγχειρίδιο για το πως να επιβιώσουν οι πολίτες σε ένα σενάριο πολέμου.