Ελβετός που αυτοϊκανοποιούνταν κατέληξε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στους πνεύμονες

Newsroom
Ελβετός που αυτοϊκανοποιούνταν κατέληξε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στους πνεύμονες
Ο νεαρός υπέστη έναν σπάνιο τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ένα φρικτό ατύχημα υπέστη ένας 20χρονος Ελβετός την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ο νεαρός που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του κατέληξε στο νοσοκομείο με έναν σπάνιο τραυματισμό στους πνεύμονες, που συνήθως προκαλείται από επίπονη άσκηση ή από έντονο βήχα.

Νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες και πέρασε μια νύχτα στη ΜΕΘ καθώς είχε διαφύγει ο αέρας από τους πνεύμονές του και είχε εγκλωβιστεί στον θώρακά του, σύμφωνα με τις αναφορές περιστατικών στο περιοδικό Radiology Case Reports.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνο στο στήθος ενώ αυτοϊκανοποιούνταν. Όταν έφτασε, το πρόσωπό του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί διέγνωσαν «αυθόρμητο» πνευμομεσοθωράκιο (SPM), που είναι η διαρροή αέρα από τον πνεύμονα προς τα πλευρά.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη που προκαλείται από αυτοϊκανοποίηση, ωστόσο, στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά κατά τη διάρκεια του σεξ. Στην περίπτωσή του, παγιδευμένος αέρας είχε εξαπλωθεί γύρω από το σώμα του και έφτασε στο κεφάλι του. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, ο παγιδευμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση του πνεύμονα.

Ακτινογραφία

Νοσηλεύτηκε στο Cantonal Hospital στο Winterthur, με τους γιατρούς να αποκαλούν την περίπτωσή του «ασυνήθιστη». Όταν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, είπε στους γιατρούς ότι είχε βιώσει τον οξύ πόνο στο στήθος ενώ αυτοϊκανοποιούνταν.

Ο νεαρός Ελβετός αρνήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών ενώ όπως είπε δεν συμμετείχε σε κάποια έντονη σωματική άσκηση, ούτε είχε βήχα ή κάποιο τραυματισμό. Αυτό οδήγησε τους γιατρούς να χαρακτηρίσουν την υπόθεση «αυθόρμητη».

Στην έκθεση, οι γιατροί είπαν: «Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι το ιστορικό καπνίσματος, το οξύ άσθμα και η ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών (ειδικά κοκαΐνης και ηρωίνης). Εκτός από το ιστορικό ήπιου, μη οξέος άσθματος, δεν παρατηρήθηκαν υποκινούμενοι παράγοντες στον ασθενή μας. «Υπάρχουν μόνο λίγες αναφορές SPM που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και δεν μπορέσαμε να βρούμε περιπτώσεις που να σχετίζονται με αυτοϊκανοποίηση, κάτι που κάνει την περίπτωσή μας ασυνήθιστη».

Ο νεαρός πήρε εξιτήριο την τέταρτη μέρα.