Αγωγή για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος: Επιστροφή της ρήτρας, «μπλόκο» στο κόψιμο (vid)

Newsroom
Αγωγή για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος: Επιστροφή της ρήτρας, «μπλόκο» στο κόψιμο (vid)
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) ανακοίνωσε την αγωγή για την ρήτρα αναπροσαρμογής που απογειώνει το κόστος του ρεύματος.

Ο λογαριασμός του ρεύματος, είτε μιλάμε για την ΔΕΗ, είτε για οποιονδήποτε άλλο πάροχο, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής απογειώνει το τελικό ποσό.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, οι λογαριασμοί έχουν διπλασιαστεί, ακόμα και τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Η πρώτη μεγάλη προσπάθεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου γίνεται από το Ινστιτούτο Καταναλωτή, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του στο Kontra και συγκεκριμένα στην εκπομπή Kontra24.

Εκεί λοιπόν ο Γιώργος Λεχουρίτης γνωστοποίησε πως μέχρι το Πάσχα ή λίγο αργότερα, ο ΙΝΚΑ θα καταθέσει αγωγή κατά της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων ρεύματος, σε μία προσπάθεια να μπει επιτέλους φρένο, ζητώντας να επιστραφεί στους πολίτες η ρήτρα αναπροσαρμογής και να μην μπορούν να κόψουν το ρεύμα στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Δείτε το video με τα όσα είπε...