Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι ΗΠΑ αγόρασαν ένα παγόβουνο… την Αλάσκα!

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι ΗΠΑ αγόρασαν ένα παγόβουνο… την Αλάσκα!
Σαν σήμερα το 1867 οι ΗΠΑ αγόρασαν από τη Ρωσία την Αλάσκα.

Σαν σήμερα το 1867, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Χ. Σιούαρντ αγοράζει την Αλάσκα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε σημαντικά γεγονότα της 30ης Μαρτίου είχαμε:

1822: Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

1841: Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

1842: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά αναισθησία με διαιθυλαιθέρα, σε εγχείρηση που έκανε ο Αμερικανός χειρουργός δρ. Κρόφορντ Λονγκ.

1867: Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μη γνωρίζοντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνησή τους ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο.

1870: Βρετανοί περιηγητές κι ένας ιταλός διπλωμάτης συλλαμβάνονται στο Πικέρμι και κρατούνται ως όμηροι από τη συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη. Οι ληστές απαιτούν χρήματα για να απελευθερώσουν τους ομήρους. Το επεισόδιο θα λήξει στις 9 Απριλίου με τη Σφαγή στο Δήλεσι.

1896: Πέθανε ο Χαρίλαος Τρικούπης, κορυφαίος Έλληνας πολιτικός.

1961: Μονογράφεται η συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ.

1965: Πόλεμος του Βιετνάμ: παγιδευμένο αυτοκίνητο εκρήγνυται μπροστά από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στη Σαϊγκόν, σκοτώνοντας 22 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 183.

1980: Οι Police εμφανίζονται στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στην πρώτη μεγάλη ροκ συναυλία στην Αθήνα, μετά το επεισοδιακό κοντσέρτο των Rolling Stones τον Απρίλιο του 1967.

1981: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν στην Ουάσινγκτον.