Απελευθερώθηκαν οι Ουκρανοί από το Φιδονήσι, που είχαν πει «άντε γ@μ!θ!€» στους Ρώσους (vid)

Newsroom
Απελευθερώθηκαν οι Ουκρανοί από το Φιδονήσι, που είχαν πει «άντε γ@μ!θ!€» στους Ρώσους (vid)
Μετά από εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Ιρίνα Βέρεστσουκ, σε ανάρτησή της στο Telegram, γνωστοποίησε την απελευθέρωση της ομάδας των Ουκρανών στρατιωτών από το Φιδονήσι, που αρχικά θεωρήθηκε ότι σκοτώθηκαν αφού αψήφισαν τις εντολές από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Ουκρανή αντιπρόεδρος για αιχμαλώτους

Τι είχε συμβεί

Οι 13 στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου από τους Ρώσους και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως έχασαν τη ζωή τους όταν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα, ενώ ακολούθησαν και αεροβομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει αρχικά το φως της δημοσιότητας, στο σημείο είχε πλησιάσει ένα Ρωσικό πολεμικό πλοίο, το οποίο όταν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν, έλαβε την απάντηση: «Να πάτε να γ@μ@#$%».

Αυτό, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, προκάλεσε το χτύπημα των Ρώσων, με αποτέλεσμα και οι 13 στρατιώτες να σκοτωθούν.

Ωστόσο στην συνέχεια η Κρατική Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε πως οι στρατιώτες της μπορεί να είναι ζωντανοί.

Στην συνέχεια η ρωσική πλευρά προχώρησε σε διάψευση των ισχυρισμών περί ηρωικού θανάτου 13 στρατιωτών στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρόταν ότι ο στρατός αιχμαλώτισε τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο Φιδονήσι.

Απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων

Τελικά, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερέστσουκ, ενημέρωσε πως η Ουκρανία απελευθέρωσε 11 Ρώσους πολίτες που είχε διασώσει από ένα βυθισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό σε αντάλλαγμα για τους 19 πολίτες ναύτες από το Φιδονήσι.