Πρόστιμο μαμούθ σε μεγάλο σούπερ μάρκετ: 647.000 για αισχροκέρδεια

Newsroom
Πρόστιμο μαμούθ σε μεγάλο σούπερ μάρκετ: 647.000 για αισχροκέρδεια
Άνευ προηγουμένου το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Δεν έχει προηγούμενο το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμο 674.000 ευρώ, το οποίο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επέβαλε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ,επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της ΔιϋπηρεσιακήςΜονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68)«Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊούCovid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο «Radio North 98»: «Δεν μας επιτρέπει ο νόμος να λέμε το όνομα της αλυσίδας (σ.σ.: που διαπράττει κερδοσκοπία) διότι κάθε διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί στο δικαστήριο. Αν εγώ πω το όνομα της αλυσίδας αλλά η δικαιοσύνη πει ότι το πρόστιμο δεν έπρεπε να μπει, για τους Χ λόγους που θα κρίνει το δικαστήριο, η εταιρία αυτή θα μπορεί να κυνηγάει και εμένα και το κράτος στα δικαστήρια. Βάζουμε πρόστιμο και αν συνεχίσει, θα ξανακάνουμε έλεγχο, το πρόστιμο διπλασιάζεται και μετά τριπλασιάζεται και μετά τετραπλασιάζεται. Μπορούμε να εξετάσουμε τη δημοσιοποίηση σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας επιχείρησης».