Η μεγαλύτερη λιμουζίνα του κόσμου διαθέτει τζακούζι και γήπεδο μίνι γκολφ (vid)

Newsroom
Η μεγαλύτερη λιμουζίνα του κόσμου διαθέτει τζακούζι και γήπεδο μίνι γκολφ (vid)
Το νοίκιαζαν για κινηματογραφικές εμφανίσεις ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλές ταινίες.

Εάν υπάρχει ένα όχημα που δεν θα θέλατε να κολλήσετε από πίσω του στην κίνηση σίγουρα είναι αυτό: Η σούπερ λιμουζίνα «The American Dream» με μήκος 30,54 μέτρα, το οποίο μάλιστα κατέχει και τίτλο, καθώς έχει δικαίως το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μακρύτερο αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε μάλιστα πριν από 35 χρόνια.

Δεν είναι όμως μία απλή λιμουζίνα, που θα σας μεταφέρει με άνεση στον προορισμό σας. Ο ιδιοκτήτης του, το εξέλιξε τόσο που διαθέτει ανέσεις και απολαύσεις ανάλογες με αυτές που τυγχάνουν βασιλιάδες. Η λιμουζίνα διαθέτει τζακούζι, γήπεδο μίνι γκολφ, ακόμη και… -κρατιέστε;- ελικοδρόμιο. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πολλές τηλεοράσεις, ψυγείο και τηλέφωνο.

2

Επειδή μάλιστα είναι αρκετά μακρύ και όπως καταλαβαίνεται πολύ δύσκολο για αναστροφές, ο κατασκευαστής του το έχει φτιάξει έτσι ώστε να μπορεί να οδηγηθεί και από τις δύο πλευρές. Διαθέτει 26 τροχούς και χωράει 75 επιβαίνοντες.

Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Burbank της Καλιφόρνια το 1986 από τον Jay Ohrberg και αρχικά το «The American Dream» είχε μήκος 18,28 μέτρα και ένα ζευγάρι V8 κινητήρες μπροστά και πίσω.

2

Ο Ohrberg επέκτεινε αργότερα τη λιμουζίνα στα 30,5 μέτρα, πολύ πριν εγκαταλειφθεί στο πίσω μέρος μιας αποθήκης στο Νιου Τζέρσεϊ για χρόνια και περιέλθει σε μια κατάσταση περισσότερο ερειπίου παρά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Τελικά μπήκε στο eBay, όπου άλλαξε χέρια δύο φορές και τελικά αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του Michael Dezer για ένα άγνωστο ποσό. Κατά την ανακατασκευή του όμως χρειάστηκε αρκετά εξαρτήματα, κάτι που λίγο ως πολύ στοίχισε 250.000 δολάρια.

2

Το «American Dream» έγινε αρχικά γνωστό το 1986 όταν αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Συχνά νοικιαζόταν για κινηματογραφικές εμφανίσεις και εμφανιζόταν σε διάφορες ταινίες.