Αδιανόητα πράγματα: Πιο φθηνά πας σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, παρά στην Θεσσαλονίκη

Αδιανόητα πράγματα: Πιο φθηνά πας σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, παρά στην Θεσσαλονίκη
Στα ύψη η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα και όπως οδεύει η κατάσταση, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο θα θεωρείται πολυτέλεια.

Εκτοξεύτηκε η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα καθώς ξεπέρασε τα 2 ευρώ και οδεύει για τα 2,5 μέσα στις επόμενες μέρες. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, χθες η αμόλυβδη βενζίνη σε μέσα επίπεδα ξεπέρασε τα 2 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 2,031 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή σχεδόν σε κανέναν νομό της χώρας δεν είναι κάτω από 2 ευρώ, ενώ οι υψηλότερες τιμές, κοντά στα 2,2 ευρώ το λίτρο εντοπίζονται σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ευρυτανία.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, οι οδικές μετακινήσεις θα αποτελούν πολυτέλεια. Για παράδειγμα κάποιος που επιθυμεί να πάει οδικώς στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από ότι αν ταξίδευε σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη με το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το κόστος για κάποιον που θέλει να πάει με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη είναι 143 ευρώ. Ένα μέσο αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 10 λίτρα ανά 100 χλμ. Επομένως, για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (500 χλμ. από Αθήνα) χρειάζεται 50 λίτρα Χ 2,10 που είναι η τιμή της βενζίνης αυτή τη στιγμή, μας κάνει 105 ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και 38 ευρώ που είναι τα διόδια το κόστος φτάνει στα 143 ευρώ. Το ποσό αυτό διπλασιάζεται με την επιστροφή και το τελικό κόστος υπολογίζεται στα 286 ευρώ.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στις online πτήσεις για ένα διήμερο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Μαδρίτη, συνειδητοποιεί κάποιος ότι το κόστος είναι φθηνότερο από ένα διήμερο οδικώς στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις τιμές των πτήσεων για τις παρακάτω πόλεις με αναχώρηση την 12η Μαρτίου (Σάββατο) και επιστροφή την 14η Μαρτίου (Δευτέρα).

Αθήνα-Λονδίνο

Λονδίνο

Αθήνα-Παρίσι

Παρίσι

Αθήνα-Βερολίνο

Βερολίνο

Αθήνα-Μαδρίτη

Μαδρίτη