Πολιορκία στο Κίεβο: «Μείνετε σπίτι, φτιάξτε μολότοφ» προτρέπει το Υπ. Άμυνας (vids)

Newsroom
Πολιορκία στο Κίεβο: «Μείνετε σπίτι, φτιάξτε μολότοφ» προτρέπει το Υπ. Άμυνας (vids)
Tο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ζητά από τους πολίτες της πρωτεύουσας να μην αφήσουν τα σπίτια τους, να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να προετοιμάσουν βόμβες μολότοφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει μέσα στο Κίεβο και μάλιστα πυροβολισμοί ακούγονται στο κέντρο δίπλα σε Κυβερνητικά κτίρια, όπως μετέφερε και η ΕΡΤ, επικαλούμενη ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ζητά από τους πολίτες της πρωτεύουσας να μην αφήσουν τα σπίτια τους, να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να προετοιμάσουν βόμβες μολότοφ.

Το γενικό επιτελείου στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ξανά το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, λίγα χιλιόμετρα μακριά του Κιέβου, το οποίο χθες είχαν καταλάβει οι Ρώσοι: «Μια τακτική μονάδα των δυνάμεων ασφαλείας ελέγχει το αεροδρόμιο Γκοστομέλ όπου είχαν διεισδύσει χθες αερομεταφερόμενες ρωσικές μονάδες», ανέφεραν σχετικά.

Η Ουκρανία περίμενε, ότι τη Ρωσία να επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα μέσα στην ημέρα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Την ίδια ώρα, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Χάρκιβ της βορειοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το Χάρκιβ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. (Χάρκοβ είναι η ρωσική της ονομασία).