Τα νέα Breitling είναι εμπνευσμένα από την κουλτούρα των café-racer της δεκαετίας του '60

Newsroom
Τα νέα Breitling είναι εμπνευσμένα από την κουλτούρα των café-racer της δεκαετίας του '60
Γνωρίστε τα ρολόγια Top Time και τη μοτοσυκλέτα Speed Twin που δημιουργήθηκαν από μια εντυπωσιακή νέα συνεργασία, εμπνευσμένη από την κουλτούρα των café-racer της δεκαετίας του 1960.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι αγώνες αυτοκινήτων είχαν μια ακμή και μια ολόκληρη υποκουλτούρα είχε αναδυθεί γύρω από τα λεγόμενα "café racers", κομψές μοτοσυκλέτες δηλαδή, που χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά για να μεταφέρουν τους αναβάτες τους από το ένα μοντέρνο καφέ στο άλλο.

Ο Willy Breitling ξεκίνησε θέλοντας να απαθανατίσει το στυλ αυτό σε ένα εντελώς νεωτεριστικό σχεδιασμό σε ρολόι. Το αποτέλεσμα; Το Breitling Top Time, ένας αντισυμβατικός χρονογράφος,

σχεδιασμένος για «νέους και δραστήριους επαγγελματίες». Γρήγορα έγινε το ρολόι που επέλεγε ένα πλήθος σπορτίφ ανδρών και γυναικών που έλκονταν εξίσου από τις τολμηρές αναλογίες του ρολογιού.

Σήμερα, αυτό το ελεύθερο πνεύμα του café-racer της δεκαετίας του 1960 επιστρέφει σε μια θεαματική νέα Top Time συνεργασία μεταξύ της Breitling και της βρετανικής μάρκας μοτοσικλετών Triumph. Στα 120 χρόνια της πλέον, η Triumph συνδυάζει την ιστορική δεξιοτεχνία της με τη σύγχρονη σχεδίαση για να δημιουργήσει τις κλασικές της μοτοσυκλέτες.

«Η κληρονομιά της Triumph και η μοντέρνα ρετρό αισθητική είναι μόνο δύο από τα πολλά πράγματα που έχουμε κοινά», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της Breitling. «O τρόπος που συνδυάζουν την παράδοση με την τεχνολογία είναι απόλυτα συμβατός με αυτό που εμείς κάνουμε».

Για την πρώτη τους συνεργασία, η Breitling παράγει ένα ρολόι Top Time Triumph με ένα ιδιαίτερο φινίρισμα στο “Zorro” καντράν – όπως το αποκαλούν οι συλλέκτες των Top Time- που δημιουργεί το μοτίβο του παπιγιόν. Η Triumph, εν τω μεταξύ, λανσάρει 270 μοτοσυκλέτες - Speed ​​​​Twin Breitling Limited Edition—οι αγοραστές της οποίας θα έχουν το προνόμιο να αγοράσουν μια ειδική έκδοση του Top Time Triumph με καντράν σε φινίρισμα ηλιαχτίδας και εγχάραξη τον ατομικό αριθμό της μηχανής τους στο πίσω μέρος της κάσας (οι παραγγελίες για αυτή την έκδοση πρέπει να υποβληθούν έως τις 22 Αυγούστου 2022).

Και τα δύο ρολόγια ξεχωρίζουν για τα ice-blue καντράν τους. Αυτό το μοναδικό χρώμα έχει δύο κύριες αναφορές: ένα μπλε Triumph Thunderbird 6T από το 1951 και ένα σπάνιο Breitling Top Time Ref. 815 από τη δεκαετία του 1970.

Τα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν ένα δερμάτινο λουράκι με λεπτομέρειες σε αγωνιστικό στυλ που αναδεικνύει το καντράν, τα λογότυπα Breitling και Triumph που βρίσκονται στις θέσεις 12 και 6, υπερμεγέθη κουμπιά χρονογράφου που επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχο των λειτουργιών διακοπής-εκκίνησης και επαναφοράς του και κλίμακα ταχυμέτρου σε μαύρο χρώμα που παρέχει σαφή αναγνωσιμότητα των μετρήσεων. Τα ρολόγια τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό Breitling 23, ένα χρονόμετρο πιστοποιημένο από την COSC με απόθεμα ισχύος περίπου 48 ώρες. Και ένα ακόμα υπέροχο χαρακτηριστικό που οι συλλέκτες θα λατρέψουν: οι κάσες τους είναι χαραγμένες με ένα λεπτομερές σχέδιο του παράλληλου δίδυμου κινητήρα της Triumph.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph, Nick Bloor, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία γεννήθηκε από μια κοινή φιλοσοφία τολμηρού και πρωτότυπου σχεδιασμού. Το Top Time Triumph συνδυάζει αυτό το ασυμβίβαστο στυλ με την δεξιοτεχνία".

Με διάμετρο 41χιλ., το Top Time Triumph ταιριάζει, όπως και το πρωτότυπο, και στα δύο φύλα. Για τους λάτρεις της Triumph και υποψήφιους κατόχους της Speed ​​​​Twin Breitling Limited Edition, είναι απολύτως απαραίτητο.

σφψ

Triumph Speed ​​Twin Breitling Limited Edition

Μόνο 270 από αυτές τις μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν. Εδώ είναι μια πιο λεπτομερή ματιά στον εξαιρετικό σχεδιασμό τους:

Πολυχρωματικό Μπλε Σχέδιο

Συμπληρώνοντας τα καντράν των χρονογράφων Top Time, ο χρωματικός συνδυασμός τους εμπνεύστηκε από τoν θρίαμβο της θρυλικής ταινίας του 1953 The Wild One.

Προδιαγραφές Premium

Υψηλών προδιαγραφών, πλήρως ρυθμιζόμενες διπλές μονάδες πίσω ανάρτησης Öhlins piggyback συνδυάζονται με όλα τα χαρακτηριστικά τελευταίας γενιάς Speed ​​​​Twin - επιδόσεις, δυνατότητες και τεχνολογία - για το καλύτερο Speed ​​​​Twin ride.

Μοναδικές λεπτομέρειες κινητήρα

Διακοσμητικά συμπλέκτη και εναλλάκτη από αλουμίνιο κατεργασμένα με μπιγιέτα με σκούρο ανοδιωμένο φινίρισμα συνδυάζονται για να «αγκαλιάσουν» ένα εξαιρετικής επεξεργασίας λογότυπο Breitling.

Premium δερμάτινο κάθισμα

Το διάτρητο μαύρο δέρμα με αντίθεση από γκρι ραφές συμπληρώνει το Top Time Triumph λουράκι του ρολογιού και διαθέτει ένα κομψά κεντημένο Breitling "B".

Προσαρμοσμένες όψεις οργάνων

Σχεδιασμένοι από κοινού με την Breitling, οι μετρητές ταχύτητας και στροφών της μοτοσικλέτας παίρνουν τα στιλιστικά τους στοιχεία από το καντράν του Top Time Triumph.