Επίθεση στον 15χρονο παίκτη της ΑΕΚ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του κατηγορούμενου

Newsroom
Επίθεση στον 15χρονο παίκτη της ΑΕΚ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του κατηγορούμενου
Στον Εισαγγελέα ο φερόμενος δράστης της επίθεσης σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Του ασκήθηκε δίωξη για σωρεία αδικημάτων.

Στα χέρια της ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που επιτέθηκε στον νεαρό αθλητή της ομάδας Κ15 της ΑΕΚ με μαχαίρι.

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την σύλληψή του και σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ΄ αυτήν, είναι αντιμέτωπος με βαρύτατα αδικήματα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση

«Μεσημβρινές ώρες χθες (19-2-2022), στην περιοχή του Αμαρουσίου, άγνωστο άτομο κρατώντας μαχαίρι, προσέγγισε 15χρονο ημεδαπό που φορούσε ρούχα με διακριτικά αθλητικού συλλόγου, τον εξύβρισε και αποπειράθηκε να τον πλήξει, πλην όμως ο 15χρονος απέφυγε το κτύπημα με το μαχαίρι, το οποίο τελικά του έσκισε το μπουφάν και τη ζακέτα που φορούσε. Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε τρέχοντας.

Κατά την προανακριτική διαδικασία που ανέλαβε αρχικά το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και συνεχίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη.

Πρόκειται για 20χρονο ημεδαπό και στο πλαίσιο αναζήτησής του πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ξύλινο ρόπαλο.

Βραδινές ώρες, ο προαναφερόμενος 20χρονος εισήλθε σε κατάστημα-εστιατόριο στην περιοχή του Κεραμεικού και αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον οποίο στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε με μαχαίρι.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αλλά ακινητοποιήθηκε και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, όπου και συνελήφθη.

Στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε, το αναδιπλούμενο μαχαίρι που προηγουμένως είχε απορρίψει ο κατηγορούμενος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, απόπειρα κλοπής, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες κλπ καθώς και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».