Η εταιρεία Canalys εκτιμά τεράστια ανάπτυξη για τα αναδιπλούμενα smartphones έως και το 2024

Τα foldable smartphones δεν φαίνεται να είναι μόδα που θα περάσει γρήγορα, αλλά μια νέα κατηγορία κινητών τηλεφώνων που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της αγοράς.
Η εταιρεία Canalys εκτιμά πως οι ετήσιες αποστολές foldables στα ράφια των καταστημάτων θα φτάσουν μέχρι το 2024 τα 30 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 53% σε σχέση με το 2021.
Η μέση τιμή ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου εκτιμάται δε πως θα πέσει σχεδόν στο μισό από τις τιμές του 2019, φτάνοντας -στην επόμενη τριετία- τα 1000 δολάρια/ευρώ.
Η κατηγορία των foldables σημείωσε άνοδο 148% από το 2020 έως και το 2021 και εκτιμάται πως φέτος θα μπουν στην αγορά άλλα 8.9 εκ. συσκευές.
Για να μπορούν να γίνουν μάλιστα και συγκρίσεις, η αγορά των απλών smartphones μεγάλωσε μόλις 7% για την ίδια χρονική περίοδο.