Eλεύθεροι οι δυο συλληφθέντες από τους ελέγχους στους συνδέσμους της Θεσσαλονίκης

Newsroom
Eλεύθεροι οι δυο συλληφθέντες από τους ελέγχους στους συνδέσμους της Θεσσαλονίκης
Η δίκη αναβλήθηκε και για τους δύο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν παρόντες οι μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο στα γραφεία των συνδέσμων.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν μετά από έλεγχο σε συνδέσμους οπαδών από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thessnews.gr.

Οι δύο άνδρες 43 και 36 ετών αντίστοιχα, φέρονται ως υπεύθυνοι δύο συνδέσμων. Η δίκη αναβλήθηκε και για τους δύο.

Η δίκη για τον 36χρονο που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων ικανά να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες αναβλήθηκε για αύριο (5/2) καθώς ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι του.

Στη δεύτερη περίπτωση ο 43χρονος παρά το γεγονός ότι ζήτησε να δικαστεί σήμερα (4/2), το δικαστήριο ανέβαλε την δίκη για τις 11 Φεβρουαρίου. Και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν παρόντες οι μάρτυρες κατηγορίας, δηλαδή οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο στα γραφεία των συνδέσμων.

Οι κατηγορίες

Τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και της κατοχής αντικειμένων, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντιμετωπίζουν οι δύο συνδεσμίτες που συνελήφθησαν εχθές, μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους των ομάδων.

Οι δύο άνδρες, 43 και 36 ετών, από τους συνδέσμους των Ιερολοχιτών και του ΠΑΟΚ Αμπελοκήπων, αντίστοιχα, παραπέμπονται με τις άνωθεν κατηγορίες.

Ακόμα, ο 43χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας λέσχης, αφού είχε τα κλειδιά της λέσχης.

Aμφότεροι πήραν αναβολή για τις 11/02, με τον 36χρονο να αφήνεται προσωρινά ελεύθερος. Να σημειωθεί ότι χθες η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε εφόδους σε συνδέσμων των τριών μεγάλων ομάδων της πόλης, με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου Άλκη.