Τζανακόπουλος: «Οφείλουμε μια συγγνώμη στον κ.Μητσοτάκη που του χαλάμε το ανέμελο τριήμερο» (vid)

Newsroom
Τζανακόπουλος: «Οφείλουμε μια συγγνώμη στον κ.Μητσοτάκη που του χαλάμε το ανέμελο τριήμερο» (vid)
Επίθεση με το καλημέρα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στρατηγικά σε κάθε πεδίο που κλήθηκε να διαχειριστεί, είναι ανάγκη να φύγετε τώρα. Μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

Ο κ.Τζανακόπουλος συνέχισε: «Να συγκροτηθεί μία Προοδευτική πλειοψηφία με πρωθυπουργό Τσίπρα. Ζούμε σε τρεις μέρες μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού Κράτους… Ο κύριος Μητσοτάκης άφαντος από την περασμένη Παρασκευή. Οι επιτελείς του υπουργείου όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειριστούν μία προαναγγελθείσα και σε καμία περίπτωση όπως ισχυρίστηκαν πρωτοφανή κακοκαιρία, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν και δεν αναγνώρισαν λάθη και ολιγωρίες και αδράνειες, αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους στην Αττική οδό στους πολίτες στην Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία βγήκε και σας εξευτέλισε κανονικά λέγοντας ότι η κακοκαιρία έχει προβλεφτεί μέχρι και ως προς την ώρα».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Πριν ξεκινήσουμε νομίζω ότι έχω μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να ζητήσουμε μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τον κύριο Μητσοτάκη γιατί το χαλάμε το ανέμελο τριήμερο».

Για την πανδημία δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει στο τραγικό σημείο η Ελλάδα να έχει διπλάσιο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμό από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διπλάσιο αριθμό νεκρών και αναρωτιέται κανείς ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό, την απόλυτη στρατηγική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας».

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ σημείωσε ότι «αντί να χαμηλώσετε τους λογαριασμούς του ρεύματος προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση της άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για κάποια funds που εσείς γνωρίζετε τα οποία θα έρθουν να επωφεληθούν από μία πολιτική η οποία δεν έχει καμία στρατηγική συνολική πέραν του να ευνοήσει τους φίλους σας».

Απευθυνόμενος προς το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Δεν αναγνωρίζετε ότι δεν έχει μία αντίφαση από τη μία μεριά να υπερψηφίζετε στην πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη να λέτε όχι στο αναγκαίο αίτημα για εκλογές; Δεν μπορεί να πατάτε σε δύο βάρκες είναι αναγκαίο να πάρετε πολιτική θέση, εκτός αν το πίσω μέρος του μυαλού κάποιων ένα άλλο σενάριο με αντίστοιχα σενάρια που έζησε η χώρα το 2010 με την κυβέρνηση Παπαδήμου να προκύψει μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με την παράκαμψη της λαϊκής εντολής…».