Όλοι οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς: «Τι άλλο να κάνουμε;», είπε ο Μαρουσάκης (vid)

Newsroom
Όλοι οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς: «Τι άλλο να κάνουμε;», είπε ο Μαρουσάκης (vid)
Ο ένας μετά τον άλλον, οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου και της Πολιτικής Προστασίας.

Το φιάσκο με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και του χιονιά που έπληξε την Αττική συνεχίζεται, με την επικαιρότητα να επικεντρώνεται στις ευθύνες για το μπλακ άουτ που υπήρξε στον κρατικό μηχανισμό.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και από την Πολιτική Προστασία, τόνισαν πως δεν είχαν ενημερωθεί για το πότε θα ξεκινήσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και το πόσο δυνατά ήταν.

Κάτι ωστόσο που διαψεύδεται από όλη την επιστημονική κοινότητα των μετεωρολόγων.

Τόσο ο Θοδωρής Κολυδάς, όσο και ο Γιάννης Καλλιάνος ξεκαθάρισαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς είχαν ενημερώσει από νωρίς για το πότε θα αρχίσει η χιονόπτωση και πόσο δυνατή θα είναι.

Το πρωί της Τετάρτης ήταν η σειρά του Κλέαρχου Μαρουσάκη να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, μετά από ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου για το τί είχε πει το πρωί της Δευτέρας.

«Όχι μόνο το πρωί. Και από το προηγούμενου βράδυ είχαμε αναφέρει οτι τα φαινόμενα έρχονται πιο νωρίς. Αυτή την εικόνα είχε δώσει η ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία. Αυτή ήταν η ανάρτηση του διευθυντή προγνώσεων κ. Κολυδά», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Είχε βγει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Όλοι όσοι παρουσιάζουν τα δελτία είχαν πει οτι έρχεται κάτι πολύ δυνατό. Δεν μπορώ να καταλάβω και εγώ προσωπικά αφού υπήρχε ενημέρωση γιατί δεν υπήρχε ετοιμότητα από την κρατική μηχανή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε».