Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Καθιερώθηκε η σημαία της Ελλάδας

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Καθιερώθηκε η σημαία της Ελλάδας
Σαν σήμερα καθιερώθηκε η σημαία της Ελλάδας με τη σημερινή της μορφή.

Σαν σήμερα το 1979 καθιερώνεται ως εθνική σημαία της Ελλάδας αυτή που φέρει εννιά λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

Σε σημαντικά γεγονότα της 27ης Ιανουαρίου είχαμε:

1756: Γεννήθηκε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αυστριακός συνθέτης.

1827: Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Πανούτσο Νοταρά και Βάσο Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολουθεί πέφτουν ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.

1880: Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

1943: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το Βιλχελμσχάφεν στη Γερμανία.

1945: Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς Ι Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.

1963: Τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ρυθμίζει λεπτομερώς τα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

1967: Οι αστροναύτες Γκας Γκρίσομ, Έντουαρντ Γουάιτ και Ρότζερ Τσάφι σκοτώνονται σε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια δοκιμής του διαστημικού σκάφους Απόλλων 1 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

1975: Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.

1979: Καθιερώνεται ως εθνική σημαία της Ελλάδας αυτή που φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

1996: Κρίση των Ιμίων: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» μεταβαίνουν με ελικόπτερο από τη Σμύρνη στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.