Τον έβαλαν φυλακή γιατί είχε το ίδιο όνομα με τον δράστη: Μόνο που αυτός είναι μαύρος και ο δράστης… λευκός!

Newsroom
Τον έβαλαν φυλακή γιατί είχε το ίδιο όνομα με τον δράστη: Μόνο που αυτός είναι μαύρος και ο δράστης… λευκός!
Όταν ο πραγματικός δράστης είχε καταδικαστεί, ο 25χρονος δεν είχαν καν… γεννηθεί. Μετά από έξι μέρες στη φυλακή ζητά 500.000 δολάρια για αποζημίωση.

Ένα απίστευτο γεγονός κατήγγειλε ένας μαύρος άντρας, ο οποίος φυλακίστηκε αναίτια για σχεδόν μια εβδομάδα, αφού τον… μπέρδεψαν με έναν λευκό ύποπτο, που έχει και τη διπλασία ηλικία του,. Κι όλα αυτά; Γιατί έχουν το ίδιο όνομα.

Ο 25χρονος Shane Lee Brown, έχει καταγγείλει πλέον δύο αστυνομικά τμήματα στη Νεβάδα των ΗΠΑ για παράνομη σύλληψη και αμέλεια ενώ οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι αδίκως συνέλαβαν τον πελάτη του με το πρόσχημα ότι ήταν ο… πραγματικός δράστης Shane Neal Brown, που αναζητούσαν.

Η μήνυση που κατέθεσε αναφέρει: «Κατά τη διεξαγωγή ελέγχου, οι αστυνομικοί του HPD μπέρδεψαν τον Shane Lee Brown με έναν άλλον Shane Brown. Έναν 49χρονο λευκό άνδρα, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κακουργήματος για κατοχή όπλου».

2

Το μπέρδεμα ξεκίνησε όταν ο 25χρονος Shane συνελήφθη από την αστυνομία σε ένα σταθμό στάθμευσης καθώς δεν επέδειξε άδεια οδήγησης. Κρατήθηκε στη συνέχεια στο «Κέντρο Κράτησης Χέντερσον» από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ. Κι αυτό γιατί, η αστυνομία του Λας Βέγκας εξέδωσε ένταλμα, σύμφωνα με το οποίο ο Shane καταζητούνταν.

Η μήνυση σημειώνει ο Shane Neal Brown, ο πραγματικός δράστης, διαφορετικού ύψους με καστανά μαλλιά, μπλε μάτια και λευκή γενειάδα, είχε καταδικαστεί για έγκλημα το 1994. Όταν δηλαδή ο Shane Lee Brown δεν είχε καν γεννηθεί ακόμα!

Τελικά, μετά από έξι μέρες στη φυλακή, ένας δικαστής ενέκρινε την αποφυλάκισή του, ωστόσο, ο 25χρονος Shane δεν έχει αφήσει έτσι το ζήτημα, κάνοντας μήνυση στα αστυνομικά τμήματα και στο Κέντρο Κράτησης Χέντερσον. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Shane Lee Brown δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα και παρανομία και ζητά περίπου 500.000 δολάρια για αποζημίωση.