Ένας από τους πιο καταζητούμενους δολοφόνους της Ευρώπης φέρεται να εντοπίστηκε στην Καραϊβική (vid)

Newsroom
Ένας από τους πιο καταζητούμενους δολοφόνους της Ευρώπης φέρεται να εντοπίστηκε στην Καραϊβική (vid)
Ο Γερμανός κακοποιός καταζητείται από το 1999 όταν και δραπέτευσε από την φυλακή.

Ένας εγκληματίας στη Γερμανία που βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους στην Ευρώπη φέρεται να έχει εντοπιστεί στην Καραϊβική. Ο λόγος για τον Norman Volker Franz, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και είναι φυγάς από το 1999, όταν και δραπέτευσε από τη φυλακή.

Ο 51χρονος κακοποιός καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την δολοφονία δύο ανθρώπων το 1995 και στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε εγκληματική συμμορία που «χτυπούσε» τράπεζες και σε εμπόριο όπλων.

Συνελήφθη σε έναν σταθμό διοδίων, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει στη Γαλλία μαζί με την σύντροφό του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει για πρώτη φορά στις 11 Μαρτίου 1997.

Πέντε μέρες μετά την απόδρασή του πυροβόλησε έναν φύλακας τράπεζας Dresdner στην πόλη της Βαϊμάρης και έκλεψε 10.000 γερμανικά μάρκα. Τέσσερις μήνες αργότερα σκότωσε δύο ακόμα φρουρούς ασφαλείας που μετέφεραν 500.000 γερμανικά μάρκα. «Οι φρουροί δεν είχαν καμία τύχη, καθώς σχεδίαζε να τους πυροβολήσει εξ αρχής», ανέφερε αξιωματικός της Κρατικής Αστυνομίας.

Ο Franz συνελήφθη τελικά στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο του 1998, όπου εργαζόταν ως κτηματομεσίτης με πλαστό όνομα. Όμως και πάλι κατάφερε να δραπετεύσει από φυλακή της Λισαβόνας κόβοντας και πάλι τα κάγκελα του κελιού του. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία ο Franz φέρεται να εντοπίστηκε στο νησί Κουρασάο της Καραϊβικής. «Ένας Γερμανός τουρίστας είδε έναν άνδρας στο νησί τον περασμένο Απρίλιο, που ταίριαζε με την περιγραφή του Norman Franz. Γνωρίζει ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κοντά σε Γερμανούς, καθώς μπορεί να τον αναγνωρίσουν», ανέφερε ένας από τους ανθρώπους των Αρχών που ερευνούν την υπόθεσή του.

«Ο Franz είναι ένα ευγενικό και πολύ έξυπνο άτομο. Μπορεί να είναι πολύ γοητευτικός με τις γυναίκες», συνέχισε ο επικεφαλής των ερευνών. «Θέλει να πετύχει τους υλικούς στόχους του, δηλαδή να αποσπάσει χρήματα. Είναι πολύ επικίνδυνος». Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία προσφέρει αμοιβή 25.000 για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή του.