Συνεργασία Huawei-Curve για τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω smartphones

Παύλος Παπαπαύλου
Συνεργασία Huawei-Curve για τις ανέπαφες συναλλαγές μέσω smartphones
Η κινεζική εταιρεία εμπλουτίζει τις λειτουργίες των συσκευών της με τη βοήθεια νέου συνεργάτη.

Η Huawei ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Curve για την ενεργοποίηση μηχανισμών ανέπαφων συναλλαγών με τα smartphones της.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέπει στις συσκευές να αξιοποιούν το NFC chip και τους σχετικούς μηχανισμούς των Huawei Mobile Services για να μπορούν να ολοκληρωθούν πληρωμές μέσω χρεώσεων σε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με αυτή που βρίσκουμε στα Google Pay και Apple Pay στα κινητά με Android και iOS αντίστοιχα και η Huawei βρήκε επιτέλους τρόπο να παρακάμψει όλους τους περιορισμούς που είχε.

Η σχετική εφαρμογή (Curve) είναι διαθέσιμη μέσω του AppGallery και μάλιστα σε κάποιες αγορές (Τσεχίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Μ. Βρετανίας) προσφέρεται για τις πρώτες 30 μέρες δυνατότητα για επιστροφή του 1% για όλες τις αγορές ή 5% για τις αγορές μέσω του Huawei App Gallery (για apps).

Μέσω του περιβάλλοντος χρήσης της, υπάρχει καταγραφή εξόδων και πολλά στατιστικά στοιχεία για να ελέγχει ο χρήστης που και πότε την χρησιμοποιεί.