«Μάχη» οδηγών να αρπάξουν τα λεφτά από τεθωρακισμένο που ανατίναξαν ένοπλοι (vids)

Newsroom
«Μάχη» οδηγών να αρπάξουν τα λεφτά από τεθωρακισμένο που ανατίναξαν ένοπλοι (vids)
Σκηνές χάους και αλλοφροσύνης σε αυτοκινητόδρομο του Κέιπ Τάουν. Ένοπλοι ανατίναξαν χρηματαποστολή και μόλις έφυγαν, ξεχύθηκαν οι οδηγοί να αρπάξουν όσα χαρτονομίσματα μπορούσαν.

Τουλάχιστον 12 ένοπλοι άντρες άνοιξαν πυρ κατά μεσής αυτοκινητόδρομου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, πριν ανατινάξουν ένα τεθωρακισμένο φορτηγό χρηματαποστολής με ισχυρά εκρηκτικά για να το ληστέψουν.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο φρουρός υπέστησαν τραύματα από τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της επιδρομής που έγινε το απόγευμα (18:30) της Τρίτης (18/1) μπροστά στα έκπληκτα μάτια των οδηγών.

Αφού άρπαξαν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, οι ένοπλοι επιδρομείς τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο οι οδηγοί που είχαν μποτιλιάροι και έγιναν μάρτυρες του σκηνικού αποφάσισαν να μαζέψουν ότι είχε απομείνει. Εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και έτρεξαν στο ανατιναγμένο φορτηγό, αρπάζοντας χαρτονομίσματα και γεμίζοντας τις τσέπες, τους τις τσάντες ακόμα και τα εσώρουχα τους με μετρητά.

Ένοπλοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν γρήγορα και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός από τα αυτοκίνητα απόδρασης των ληστών ενώ προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις. Ένας ύποπτος έφερε ένα τραύμα από πυροβολισμό στους γλουτούς του και ένας άλλος στον δεξιό μηρό και μαζί με τους δύο τραυματίες φρουρούς ασφαλείας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αντισυνταγματάρχης Ρόμπερτ Νετσιούντα, δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ αρκετοί άλλοι τράπηκαν σε φυγή με άγνωστο χρηματικό ποσό σε μετρητά: «Αναφέρθηκε ότι ένα Jeep που οδηγούσε κατά μήκος της N7 σταμάτησε απότομα στη μέση του δρόμου προκαλώντας τη σύγκρουση ενός οχήματος με το φορτηγό που μετέφερε τα χρήματα» είπε και πρόσθεσε πως η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής προειδοποίησε όλους τους λεηλάτες να επιστρέψουν τα χρήματα σε αστυνομικά τμήματα, διαφορετικά κινδυνεύουν να συλληφθούν οι ίδιοι για κλοπή, εάν εντοπιστούν.