Βρέθηκε το «Τσέρνομπιλ του Ηνωμένου Βασιλείου»: Πρόκειται για το χειρότερο μέρος στη Βρετανία (vid)

Newsroom
Βρέθηκε το «Τσέρνομπιλ του Ηνωμένου Βασιλείου»: Πρόκειται για το χειρότερο μέρος στη Βρετανία (vid)
Όσοι κάτοικοι έχουν απομείνει δεν θέλουν το μέρος να γίνει γνωστό.

Ένας εξερευνητής YouTuber, ο Steve Ronin επισκέφτηκε το «Τσέρνομπιλ του Ηνωμένου Βασιλείου», το οποίο κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει «το χειρότερο μέρος της Βρετανίας».

Το μέρος βρίσκεται στην Σκωτία, στο The Clune Park και πρόκειται για ένα ερειπωμένο συγκρότημα κατοικιών. Παλαιότερα, τη δεκαετία του 1920, εκεί ζούσε μια ακμάζουσα κοινότητα εργατών ναυπηγείων.

Πλέον, εκτιμάται ότι στην περιοχή ζουν περίπου 20 άνθρωποι. Το μέρος αποτελείται από 430 διαμερίσματα, ενώ τα ακίνητα στην περιοχή πωλούνται μόλις 7.000 λίρες σε δημοπρασία.

«Οι κάτοικοι πραγματικά δεν θέλουν αυτό το μέρος να γίνει ευρέως γνωστό. Θέλουν να το κρατήσουν κρυφό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλά επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Η περιοχή μαστίζεται από εμπρησμούς», ανέφερε ο Ronin όταν εξερεύνησε το μέρος. Μάλιστα, επισήμανε ότι η περιοχή μαστίζεται για αρκετές δεκαετίες από χρήστες ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να αποκτήσει κακή φήμη.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε μια ανοικοδόμηση, που ανατέθηκε από το Συμβούλιο του Inverclyde, προκειμένου να αγοράσει και τα 430 διαμερίσματα, να τα γκρεμίσει και να ξεκινήσει από την αρχή τις προσπάθειες αναγέννησης της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το έργο θα κόστιζε περίπου ένα εκατομμύριο λίρες.

Ο Ronin εξερευνώντας το μέρος έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Μέσα σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα, που χτίστηκε μεταξύ 1918 και 1920, υπήρχε ένα ανατριχιαστικό χειρόγραφο γράμμα, γραμμένο από μια κόρη προς τη μητέρα της.

Γράμμα

«Ξέρω ότι ένα γράμμα δεν πρόκειται να κάνει πολλά για να αλλάξει το πώς νιώθεις απέναντί ​​μου αυτή τη στιγμή, αλλά ήθελα απλώς να προσπαθήσω να εξηγήσω μερικά πράγματα και να πω πώς ένιωθα.

Ποτέ δεν ξέρω πώς να λέω τα πράγματα και καταλήγω απλώς σε ένα νευρικό, τρελό, μπερδεμένο χάος. Μαμά, αισθάνομαι πραγματικά ότι βρίσκομαι στο χαμηλότερο σημείο μου και δεν έχω ιδέα πώς να ταρακουνήσω τον εαυτό μου και να σηκωθώ ξανά.

Ξέρω ότι σε παρασύρω μαζί μου και αυτό είναι τόσο ντροπιαστικό και άδικο και ξέρω ότι πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για σένα να με πιστέψεις, αλλά πραγματικά νιώθω τόσο απαίσια για αυτό που σου κάναμε. Αισθάνομαι σαν ένα απόλυτο σκουπίδι και πραγματικά μισώ τον εαυτό μου γι αυτό.

Μαμά, απλώς νιώθω ότι η ζωή μου καταρρέει και καταρρέει γύρω μου και δεν ξέρω πώς να το σταματήσω», ανέφερε το γράμμα της κόρης προς τη μητέρα της.

Ο Ronin μίλησε με έναν από τους λίγους ντόπιους που έχουν απομείνει στην περιοχή και τον ρώτησε αν πράγματι ήταν επικίνδυνη. Εκείνος του απάντησε «όχι»...