Πήγαν για εμπρησμό στην Κρήτη για να πάρουν την ασφάλεια, αλλά πιάσανε οι ίδιες φωτιά (vid)

Newsroom
Πήγαν για εμπρησμό στην Κρήτη για να πάρουν την ασφάλεια, αλλά πιάσανε οι ίδιες φωτιά (vid)
Το ωστικό κύμα μάλιστα πέταξε τη μία αρκετά μέτρα μακριά. Οι γειτονικές κάμερες, η άρση τηλεφώνου και οι πληροφορίες αγνώστου.

Μία πολύ περίεργη υπόθεση εμπρησμού εξιχνίασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, σε επιχείρηση στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, το Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του creta24, υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες, πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έβαλε δύο γυναίκες να προκαλέσουν φωτιά στην επιχείρηση, για να εισπράξει τα λεφτά της ασφάλειας, ωστόσο οι δύο γυναίκες- η μία εκ των οποίων σύντροφός του- έπιασαν φωτιά από την έκρηξη που σημειώθηκε.

Η επιχείρηση στεγαζόνταν σε ισόγειο χώρο 60 τ.μ. σε πενταώροφο κτίριο με διαμερίσματα. Ο ιδιοκτήτης είχε πει στη μοναδική υπάλληλό του, να μην βάζει συναγερμό τις τελευταίες ημέρες ενώ είχε αποσυνδεθεί και το καταγραφικό της εικόνας από τις κάμερες.

Βέβαια η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ερεύνησε την υπόθεση για να δει από τι προκλήθηκε η φωτιά, κατάφερε να εξασφαλίσει βίντεο από γειτονικές επιχειρήσεις, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά. Σε αυτά φαίνονται οι δύο γυναίκες να μπαίνουν στο χώρο της επιχείρησης έχοντας κλειδί στην κατοχή τους. Έμειναν εκεί σχεδόν ένα 20λεπτο, φαίνοντας να γνωρίζουν πως δεν υπήρχε συναγερμός και οι κάμερες δεν τις καταγράφουν, μιας και ήταν απενεργοποιημένες.

Πέραν τούτου βέβαια, ακολούθησε τηλεφώνημα από άγνωστο που ανέφερε ότι ο εμπρησμός προκλήθηκε από τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να εισπράξει λεφτά από την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ ο άγνωστος συμπλήρωσε πως η μία από τις γυναίκες που έκαναν τον εμπρησμό, είναι η σύντροφος του ιδιοκτήτη.

Όταν κλήθηκε για κατάθεση από την πυροσβεστική η μια γυναικά που αναγνωρίστηκε, πήγε φορώντας γάντια στα χέρια για να καλύψει τα σημάδια από τα εγκαύματα, καθώς όταν έβαλαν φωτιά, από έκρηξη που σημειώθηκε έπιασαν φωτιά και οι δύο. Μάλιστα, η μία γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ΚΑΤ καθώς τραυματίστηκε όταν την «πέταξε» πολλά μέτρα μακριά το ωστικό κύμα, από την έκρηξη που προκλήθηκε εκείνο το βράδυ.

Έγιναν άρσεις των τηλεφώνων και προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο Ηράκλειο το επίμαχο διάστημα, ενώ συν τοις άλλοις βρέθηκαν και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιβιώνουν την παρουσία τους στην πόλη.
Πλέον οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης τόσο οι γυναίκες που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά, όσο και ο ηθικός αυτουργός που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά.