Wordle: Το παιχνίδι με το οποίο έχει κολλήσει όλος κόσμος υπάρχει πλέον και στα ελληνικά

Newsroom
Wordle: Το παιχνίδι με το οποίο έχει κολλήσει όλος κόσμος υπάρχει πλέον και στα ελληνικά
Τι είναι το Wordle που έχει γεμίσει τα social media και πλέον υπάρχει και σε ελληνική έκδοση.

Αν έχετε social media και ειδικά Twitter, δεδομένα στο σκρολάρισμα που θα κάνετε, θα έχετε πετύχει «φίλους» σας ανεβάζουν σε φωτογραφία αυτά τα 30 μικρά κουτάκια που είναι πράσινα, κίτρινα και γκρι ή μαύρα, έχοντας πάνω ένα κλάσμα.

Πρόκειται για το Wordle, το παιχνίδι εύρεσης λέξεων, το οποίο έχει γίνει καθημερινή συνήθεια, για να μην πούμε κόλλημα, για ένα αρκετό μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

Πως παίζεται

Για να μπορέσει να παίξει κάποιος, δεν χρειάζεται να κατεβάσει κάποια εφαρμογή. Είτε googlάρει την λέξη Wordle, είτε μπαίνει κατευθείαν στο https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/ και ξεκινάει το παιχνίδι. Το μόνο που απαιτείται είναι να γνωρίζεις αγγλικά.

Αυτό που βλέπεις είναι 30 λευκά κουτάκια σε 6 σειρές των 5 και ένα πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρεις την λέξη της ημέρας που έχει 5 γράμματα, με 6 προσπάθειες.

Βάζεις λοιπόν στην πρώτη σειρά μία λέξη, πατάς το enter στο πληκτρολόγιο και περιμένεις να δεις τι θα σου βγάλει. Όποιο γράμμα είναι πράσινο, υπάρχει στην λέξη της ημέρας και είναι στην σωστή θέση. Όποιο είναι κίτρινο υπάρχει στην λέξη, αλλά είναι σε λάθος θέση, ενώ όποιο είναι γκρι ή μαύρο, είναι λάθος.

Κρατάς, αλλάξεις θέση ή αντικαθιστάς τα γράμματα ανάλογα με το χρώμα, με στόχο να βρεις την σωστή λέξη. Έτσι στο τέλος βγαίνει το ποσοστό και η εικόνα που ποστάρουν όλοι.

Και στα ελληνικά

Για όσους δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα αγγλικά, πλέον υπάρχει και η ελληνική έκδοση από τον Διομήδης Σπινέλλης που είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορείτε να μπείτε εδώ και να το παίξετε: Word Master (dspinellis.github.io)