Η Take-Two προχωράει στην εξαγορά της Zynga με ένα αντίτιμο κοντά στα 12.7 δισ. δολάρια

Παύλος Παπαπαύλου
Η Take-Two προχωράει στην εξαγορά της Zynga με ένα αντίτιμο κοντά στα 12.7 δισ. δολάρια
Πολύ σημαντική επένδυση από τον γνωστό publisher για επέκταση στο mobile gaming.

Η Take-Two (Grand Theft Auto, Borderlands, NBA 2K, BioShock) ανακοίνωσε πως προχώρησε σε συμφωνία με την Zynga για την εξαγορά της με ένα αντίτιμο που θα φτάσει τα 12.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Zynga είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο των mobile games και τίτλων όπως τα FarmVille, Empires & Puzzles, Merge Dragons και Harry Potter: Puzzles and Spells.

Την διαδικασία θα επιβλέψει ο CEO της Zynga, Frank Gibeau, και ο πρόεδρος της εταιρείας, Bernard Kim. Δύο στελέχη της Take-Two θα μπουν στις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου στην επόμενη μέρα της εταιρείας και η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους της Take-Two που κλείνει στις 30 Ιουνίου 2022.

Η Zynga κατέγραψε έσοδα της τάξης των 705 εκ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της κατά 40% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Στόχος αυτής της εξαγοράς είναι η επένδυση στο mobile gaming και στα free-to-play games, αλλά και η προσαρμογή των γνωστών σειρών της Take-Two σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, πέραν των παραδοσιακών PC και console games.