Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι
Σαν σήμερα το 2015, 12 άνθρωποι, σκοτώνονται σε επίθεση που εξαπολύουν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Σαν σήμερα το 2015, 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώνονται σε επίθεση που εξαπολύουν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 11. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

Σε σημαντικά γεγονότα της 7ης Ιανουαρίου είχαμε:

1186: Αποφασιστική νίκη κοντά στο Στρυμόνα επιτυγχάνει ο έλληνας στρατηγός Αλέξιος Βρανάς επί των Νορμανδών, οι οποίοι βάδιζαν κατά της Κωνσταντινούπολης, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης.

1558: Η Γαλλία καταλαμβάνει το Καλαί, την τελευταία κτήση της Αγγλίας στο γαλλικό έδαφος.

1610: Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ανακαλύπτει τους τέσσερις μεγαλύτερους δορυφόρους του πλανήτη Δία: τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ, την Ιώ και την Ευρώπη.

1826: Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ και μεταφέρει πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

1919: Τα πρώτα ελληνικά τμήματα (34 ΣΠ) αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις των Συμμάχων κατά των μπολσεβίκων.

1943: Πέθανε ο Νίκολα Τέσλα, Σέρβος φυσικός και εφευρέτης, από τους πρωτοπόρους στη χρήση του εναλλασσόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.

1959: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

1966: Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι άρχισε να μελοποιεί εννέα ποιήματα από τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου, με αφορμή τα επεισοδιακά γεγονότα του Πειραιά της 6ης Ιανουαρίου.

1972: Πέθανε η Ελληνίδα στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

2015: 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώνονται σε επίθεση που εξαπολύουν ένοπλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γαλλικού Τύπου. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 11. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.