Καυτές βουτιές στο κρύο: Οι καλύτερες πισίνες ξενοδοχείων μέσα στα χιόνια

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Καυτές βουτιές στο κρύο: Οι καλύτερες πισίνες ξενοδοχείων μέσα στα χιόνια
Οι χειμερινές οάσεις ίσως είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες καλοκαιρινές.

Μπορεί ο κορονοϊός να ανέβαλλε τα σχέδια πολλών από εμάς για ταξίδια στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες, ωστόσο δεν χάνουμε κάτι να «ταξιδέψουμε» μέσα από φωτογραφίες. Όπως για παράδειγμα αυτές των ξενοδοχείων με τις καλύτερες πισίνες μέσα στα χιόνια.

Σκέψου ένα τοπίο περιτριγυρισμένο από χιονισμένες βουνοκορφές, με θερμοκρασίες υπό το μηδέν κι εσύ να βουτάς σε μια πισίνα, όπου το νερό είναι σχεδόν καυτό. Ιδανικό ακούγεται, έτσι; Υπάρχουν, λοιπόν, μερικά ξενοδοχεία εκεί έξω σε διάφορες χώρες του κόσμου, τα οποία προσφέρουν αυτή τη μοναδική εμπειρία στους πελάτες τους.

Hotel Portillo, Χιλή

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή, στην καρδιά της οροσειράς των Άνδεων. Αποτελεί αγαπημένο μέρος διαμονής πολλών επίδοξων σκιέρ, ενώ διαθέτει, μια τεράστια θερμαινόμενη πισίνα με θέα την λίμνη των Ινκας

LeCrans Hotel & Spa, Ελβετία

Χτισμένο στην κορυφή ενός χιονοδρομικού κέντρου, το ξενοδοχείο περιβάλλεται από εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό, με θέα στον ανοιχτό ουρανό, τον ζεστό ήλιο και τις υπέροχες βουνοκορφές. Η πισίνα του είναι το απόλυτο highlight.

Aqua Dome, Αυστρία

Τοποθετημένες σε κυκλικές πλατφόρμες που μοιάζουν με UFO, οι θερμαινόμενες πισίνες στο Aqua Dome αποτελούν τον νούμερο ένα λόγο, που οι περισσότεροι επιλέγουν να μείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Villa Honegg, Ελβετία

Εδώ η τοποθεσία είναι μαγική. Η πισίνα της Villa Honegg βρίσκεται σε ύψωμα, με αποτέλεσμα οι βουτιές να συνδυάζονται με θέα στη λίμνη της Λουκέρνης, αλλά και στις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελβετικών Άλπεων.

Alpin Panorama Hotel Hubertus, Ιταλία

Πολύ λίγες πισίνες μπορούν να ανταγωνιστούν αυτή που διαθέτει το Alpin Panorama Hotel Hubertus στην Ιταλία. Είναι χτισμένη στα 25 μέτρα πάνω από την πλαγιά του βουνού με καθαρή θέα στο δάσος και τις βραχώδεις κορυφές. Παράλληλα, διαθέτει γυάλινο δάπεδο, για θέα που κόβει την ανάσα.

Riffelalp Resort, Ελβετία

Χτισμένη σε υψόμετρο 2222 μέτρων, η πισίνα του Riffelalp Resort είναι ψηλότερη εξωτερική πισίνα της Ευρώπης και πιθανότατα και η πιο ζεστή με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι εύκολο να φτάσει κανείς στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά η θέα και οι ανέσεις που προσφέρει αξίζουν τον κόπο.