Βασιλακόπουλος: «Χωρίς μπουζούκια μπορούμε να ζούμε, χωρίς μόρφωση όχι, η λύση είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός» (vid)

Newsroom
Βασιλακόπουλος: «Χωρίς μπουζούκια μπορούμε να ζούμε, χωρίς μόρφωση όχι, η λύση είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός» (vid)
Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τους εμβολιασμούς των παιδιών, μίλησε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News», για τα νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε δύο 24ωρα.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση μετά και το «μαύρο» ρεκόρ με 28.828 κρούσματα ανέφερε:

«Αυτά τα μέτρα που θεσπίστηκαν, είναι το κόστος που ως κοινωνία πρέπει να πληρώσουμε, διότι ένα κομμάτι, όχι πλειοψηφικό, μειοψηφικό αλλά και σημαντικό της ελληνικής κοινωνίας αρνείται να κάνει το σωστό βήμα και το μοναδικό βήμα που θα μας βγάλει από αυτό το πάρα πολύ δύσκολο σενάριο που μας έχει τύχει χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει, που λέγεται πανδημία», ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όλα αυτά ουσιαστικά γίνονται επειδή αυτοί οι άνθρωποι, θα προκαλέσουν ουσιαστικά την μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και ασφυξία στο ΕΣΥ. Από αυτή την ασφυξία, πρέπει να προστατευτούμε όλοι μας», τόνισε.

«Δεν εμβολιάζονται κάποιοι συνάνθρωποί μας, και όλα αυτά γίνονται γιατί αυτοί οι άνθρωποι προκαλέσουν την μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, θα προκαλέσουν ασφυξία στο σύστημα και από αυτή την ασφυξία πρέπει να προστατευτούμε όλοι μας. Αρα λοιπόν όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν η μεγάλη αγανάκτηση σημαντικού ποσοστού συνανθρώπων μας, που είναι δικαιολογημένη. Άκουσα έναν τραγουδιστή που έλεγε είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος και δεν μπορώ να δουλέψω, είναι απόλυτα λογική αγανάκτηση. Θα ήθελα να πω ότι αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία να αξιώσει από την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υποχρεώσει το σύνολο των Ελλήνων να εμβολιαστούν. Διότι χωρίς αυτό θα πηγαίνουμε συνεχώς σε τέτοιου είδους παροδικές λύσεις. Για να αγοράσουμε λίγο χρόνο, για να μην πιεστεί υπερβολικά το σύστημα υγείας».

«Εγώ εμβολίασα τον γιο μου που είναι 11 και δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδάκια μας να μην είναι εμβολιασμένα και κανένα παιδί να μην λείπει από την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, χωρίς μπουζούκια μπορούμε να ζούμε, χωρίς μόρφωση δε μπορούμε. Σαν κοινωνία βέβαια δεν μπορούμε επί μακρόν να ζούμε ούτε χωρίς διασκέδαση, ούτε χωρίς βασικές λειτουργίες…», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Πρέπει αντί να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στο θάνατο, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή», κατέληξε στις δηλώσεις του.