Φήμη πως το iPhone 15 Pro θα κυκλοφορήσει χωρίς υποδοχή κάρτας SIM

Παύλος Παπαπαύλου
Φήμη πως το iPhone 15 Pro θα κυκλοφορήσει χωρίς υποδοχή κάρτας SIM
Με έμφαση στην τεχνολογία eSIM και με σκοπό να αλλάξουμε σελίδα στον τομέα.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στο δωδεκάμηνο πριν την κυκλοφορία του iPhone 14, αλλά ήδη άρχισαν να εμφανίζονται και οι φήμες για τα iPhone 15.

Συγκεκριμένα, βραζιλιάνικο site που θεωρείται αρκετά έμπιστο και έγκυρο στα θέματα της Apple, αναφέρει πως η αμερικανική εταιρεία θα αφαιρέσει πλήρως την υποδοχή καρτών SIM από τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, με στόχο να απαλλάξει τους χρήστες για πάντα από τη χρήση των σχετικών καρτών.

Η Apple έχει ενσωματώσει εδώ και καιρό την τεχνολογία eSIM, που ουσιαστικά βοηθάει τον χρήστη να αξιοποιήσει ένα QR Code, να τον σαρώσει, και να περάσει τα στοιχεία της σύνδεσής του σε μορφή προφίλ στη συσκευή.

Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται καν να αγχώνεται για ύπαρξη μιας πλαστικής κάρτας με το σχετικό pin. Κάτι τέτοιο, αν επιβεβαιωθεί, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό διαθέσιμων θυρών στα μελλοντικά iPhone.

Μένει βέβαια να δούμε πως θα αντιδράσει η αγορά σε όλο αυτό, καθώς πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή και θα πρέπει όλες οι αγορές να έχουν providers που θα μπορούν να το υποστηρίξουν.

Πηγή εικόνας: MacRumors.com