H TAG Heuer και η Porsche επισφραγίζουν την συνεργασία τους

Newsroom
H TAG Heuer και η Porsche επισφραγίζουν την συνεργασία τους
Με ένα δείπνο που παρέθεσαν σε εκλεκτούς καλεσμένους τους, οι δύο εταιρείες επισφράγισαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους για τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο brands που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και επισφραγίστηκε με πολλές συνεργασίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η TAG Heuer και η Porsche παρέθεσαν ένα private dinner σε εκλεκτούς καλεσμένους τους την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021. Το δείπνο φιλοξενήθηκε στο Porsche Center Athens, στη Μεταμόρφωση, με το χώρο της έκθεσης να μεταμορφώνεται για να υποδεχτεί τους καλεσμένους, λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας και της σπορ αυτοκίνησης.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Διευθύνοντος Σύμβουλου της TAG Heuer, Frédéric Arnault, καθώς και του Detlev von Platen, που είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Porsche AG. Επίσης είδαν από κοντά και δοκίμασαν τη συλλογή TAG Heuer Carrera και, βεβαίως, το χρονογράφο TAG Heuer Carrera Porsche που αποτελεί το πρώτο ρολόι που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο εταιρειών, καθώς και την εξέλιξη της Porsche Carrera με παρουσία μοντέλων από το 1980, συνδέοντας το χθες με το σήμερα, και το αύριο με την ηλεκτροκίνητη Taycan που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

δφδφφ

Ένας watch expert εξηγούσε στο κοινό τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά των ρολογιών, ενώ η ζωντανή μουσική και το εκλεκτό φαγητό και, βεβαίως, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, δημιούργησαν τις συνθήκες για μια υπέροχη ατμόσφαιρα που αντικατόπτριζε το ιδιαίτερο vibe των δύο brands.

Η κοινή ιστορία των δύο εταιρειών

Ομοιότητες στην παράδοση των δύο εταιρειών υπάρχουν από την εποχή που ιδρύθηκαν από τους αυτοδημιούργητους «πατέρες» τους. Οι Edouard Heuer και Ferdinand Porsche ήταν οραματιστές και πρωτοπόροι. Καινοτομίες τους κέρδισαν μετάλλια στην Έκθεση του Παρισιού με 11 χρόνια διαφορά, το 1889 τιμήθηκε ο Heuer και το 1900 ο Porsche.

To 1954, ο γιος του ιδρυτή, που στο μεταξύ είχε ιδρύσει τη μάρκα αυτοκινήτων με το όνομα της οικογένειας, o Ferdinand Anton Ernst (ή απλά Ferry) Porsche, για να γιορτάσει τη συμμετοχή των αυτοκινήτων του στον αγώνα Carrera Panamericana, ονόμασε τον πιο δυνατό του κινητήρα «Carrera». Το 1963, ο Jack Heuer, δισέγγονος του Edouard, σχεδίασε τον πρώτο χρονογράφο Carrera που πήρε κι αυτός το όνομά του από τους αγώνες μηχανοκίνητων.

Στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans το 1970, στην οποία οδηγούσε μια Porsche 917, ο Steve McQueen φορούσε ένα TAG Heuer Monaco και είχε το σήμα της Heuer στη στολή του, όπως οι οδηγοί της Porsche στους αγώνες αντοχής. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πει τότε: «Οδηγάω το ίδιο αυτοκίνητο με τον Siffert, οπότε θέλω να φοράω και την ίδια στολή».

Όταν η Heuer πωλήθηκε στον όμιλο TAG και πήρε το όνομα TAG Heuer, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, προέκυψε μια πιο επίσημη συνεργασία των δύο εταιρειών, αφού μαζί κατασκεύασαν τον τούρμπο κινητήρα TAG-Turbo που βοήθησε τη McLaren να κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους στη F1, με το Niki Lauda το 1984 και τον Alain Prost το 1985 και το 1986.

Από το 1999 η σχέση των δύο έγινε ακόμη πιο δυνατή, με συνεργασίες όπως αυτήν στο πρωτάθλημα Formula E αλλά και άλλες χορηγίες στους αγώνες ταχύτητας. Μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας, το 2021, τα διάφορα αγωνιστικά projects θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανανεωμένης σχέσης των δύο εταιρειών τα επόμενα χρόνια, στο πρωτάθλημα Formula E, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής αλλά και στο TAG Heuer Esports Supercup.

σφφσφ

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας τους: TAG Heuer Carrera Porsche

Ο χρονογράφος TAG Heuer Carrera Porsche είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Βασίζεται στο σχέδιο του χρονογράφου Carrera Sport, με τη χαρακτηριστική στεφάνη με ενδείξεις της ταχυμετρικής κλίμακας, αλλά εισάγει διάφορα χαρακτηριστικά που εμπνέονται από τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche.

Οι καλεσμένοι στο δείπνο της 15ης Οκτωβρίου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ρολόι και εντυπωσιάστηκαν από την εγχάραξη του λογοτύπου της Porsche στη στεφάνη όπου η χαρακτηριστική της γραμματοσειρά χρησιμοποιείται και για τις ενδείξεις της ταχυμετρικής κλίμακας. Διαπίστωσαν επίσης ότι τα χρώματα της Porsche (κόκκινο, μαύρο και γκρι) χρησιμοποιούνται στο ρολόι, ενώ το εφέ του καντράν θυμίζει άσφαλτο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το μοντέλο.