Κι όμως στην Αγγλία υπάρχει μπαρ «μόνο για άντρες» που οι θαμώνες διώχνουν τις γυναίκες

Newsroom
Κι όμως στην Αγγλία υπάρχει μπαρ «μόνο για άντρες» που οι θαμώνες διώχνουν τις γυναίκες
Εν έτει 2021 στην Αγγλία υπάρχουν μπαρ που δεν επιτρέπουν την είσοδο στις γυναίκες.

Μια γυναίκα στην Αγγλία βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τον κοινωνικό ρατσισμό, όταν την έδιωξαν από μπαρ, το οποίο ήταν «μόνο για άντρες».

Η Τζούλι Σίμπσον επισκέφτηκε ένα μπαρ στο Μίντλεσμπρο το βράδυ της περασμένης Κυριακής (5/12), στο οποίο βρισκόταν ο σύντροφός του που έπαιζε βελάκια. Ωστόσο, οι θαμώνες του μπαρ μόλις την είδαν αντέδρασαν λέγοντας στον σύντροφό της: «Πάρε την κοπέλα σου από εδώ».

Η 47χρονη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουγε και ότι ίσχυε τέτοιος κανόνας εν έτει 2021. «Τι στο καλό;», σκέφτηκε και ανέφερε σχετικά: «Ήταν απλώς κανονικοί πελάτες που μου φώναξαν. Υπήρχε και μια γυναίκα στο μπαρ, η οποία μου είπε απλά ότι 'είναι ντεμοντέ εδώ μέσα'.

Ήταν πραγματικά εξευτελιστικό αυτό που βίωσα. Γύρισα στον σύντροφό μου και του είπα 'παίξε τα βελάκια σου και θα επιστρέψω να σε πάρω', αλλά δεν το δέχθηκε. Πηγαίνω παντού μαζί του, αλλά δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τόσο φρικτό. Ήταν αηδιαστικό».

Μπαρ

Η Τζούλι είπε ότι δεν υπήρχαν ταμπέλες στο μπαρ με τους κανόνες και ήταν σοκαριστικό όταν αντιμετώπισε αυτή τη συμπεριφορά. «Πήγα με τον σύντροφό μου να παραγγείλουμε τα ποτά μας και τότε ακούσαμε να μας φωνάζουν 'πάρε την κοπέλα σου από εδώ! Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται εδώ. Βγάλτε την έξω!'».

Άνθρωπος του μαγαζιού σχολίασε σχετικά με το περιστατικό ότι προτιμούν να αφήνουν έξω τις γυναίκες για καλό τους: «Είναι ένα παλιομοδίτικο μπαρ εργαζομένων και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να υπάρχουν γυναίκες. Οι άντρες βρίζουν, τσακώνονται και δεν είναι σωστό για τις κυρίες να κάθονται εκεί».

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν τις βρισιές, πρόσθεσε: «Κάποιες ναι. Αλλά αν είχατε ένα ζευγάρι σε βραδινή του έξοδο και ξεσπούσε καβγάς στο μπαρ, δεν θα ήταν και το πιο ωραίο θέαμα. Λόγω της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι θαμώνες και της κατάστασης μέθης που βρίσκονται πολύ από αυτούς, δεν μας αρέσει να έρχονται εδώ γυναίκες».