Viral η μπασκέτα σε δημοτικό σχολείο της Νάξου: Eίναι στην γωνία του γηπέδου

Newsroom
Viral η μπασκέτα σε δημοτικό σχολείο της Νάξου: Eίναι στην γωνία του γηπέδου
Η φωτογραφία με τη μπασκέτα στον τοίχο στην άκρη του γηπέδου έχει γίνει viral στα social media.

Viral έχει γίνει το θέμα της τοποθέτησης της μπασκέτας στο δημοτικό σχολείο της Κωμιακής στη Νάξο.

Η φωτογραφία με τη μπασκέτα στον τοίχο στην άκρη του γηπέδου έχει γίνει viral στα social media με τα γέλια όπως και τα χιουμοριστικά σχόλια να πέφτουν βροχή.

«Στον ΑΠ.Α.Σ θα σας μάθουμε να βάζετε και σε αυτό το καλάθι… Εγγραφές καθημερινά!» σχολιάζει ο Αθλητικός Σύλλογος Νάξου, σύμφωνα με το naxostimes.gr.

Μπασκέτα Νάξος

Για το θέμα τοποθετήθηκε προχθές με ανακοίνωση του ο τοπικός σύμβουλος Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του κ. Κορρέ έχει ως εξής:

«Η δημοτική αρχή απέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο πρόχειρα και ανεύθυνα αντιμετωπίζει την ασφαλή πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό, με την παρέμβαση της στο χώρο άθλησης του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου Κωμιακής.
Την ίδια ώρα που οι νέοι του τόπου μας δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε χώρους άθλησης (αφού τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Κωμιακή είναι εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα), οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες από χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σχολικό αθλητισμό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατασκευή αθλητικού χώρου μπάσκετ, ζωγραφίζοντας για μια ακόμη φορά.
Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», αφού «μελετήθηκε», κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του «γηπέδου» και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι. Και επίσης, πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά
».