Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και «βροχή» από μολότοφ στο τέλος της πορείας για τον Γρηγορόπουλο (vid)

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και «βροχή» από μολότοφ στο τέλος της πορείας για τον Γρηγορόπουλο (vid)
Επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη με μολότοφ και χημικά στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση πορείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 13η επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από την πορεία, στην οδό Εγνατία, και εκτόξευσε φωτοβολίδες, πέτρες, κ.α. αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι είχαν σχηματίσει φραγμό, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, προκειμένου να τους εμποδίσει να κινθούν προς τα πανεπιστήμια.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς την περιοχή της Ροτόντας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, καθώς μικρές ομάδες κουκουλοφόρων, κατά διαστήματα έβγαιναν από κάθετους στην οδό Μελενίκου δρόμους και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωκαν.

Κλειστή παρέμεινε και η οδός Εγνατία, από το ύψος της οδού Ιασωνίδου μέχρι την οδό Αγγελάκη. Κάτω από ισχυρή βροχόπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν από την περιοχή, ενώ αυτήν την ώρα συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων απομακρύνουν κάδους και άλλα αντικείμενα.

Η μικρή ομάδα των κουκουλοφόρων συμμετείχε στην πορεία μελών του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν μέσω των οδών Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και Εγνατία.

Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη

Φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, την ίδια περίπου ώρα, συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή η δεύτερη αυτή πορεία κατέληξε στο σημείο όπου ξεκίνησε, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.