Ελληνική ταυτότητα, ελληνικό δίπλωμα και ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιών έρχονται στο smartphone

Παύλος Παπαπαύλου
Ελληνική ταυτότητα, ελληνικό δίπλωμα και ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιών έρχονται στο smartphone
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Βήμα.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πολλές και σημαντικές εξελίξεις στο βήμα περαιτέρω ψηφιακών λειτουργιών για τον Έλληνα πολίτη. Μιλώντας στο Βήμα, ο Υπουργός σημείωσε πως η ελληνική ταυτότητα και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης θα μεταφερθούν σε ψηφιακή μορφή (με όλα τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας) σε κινητά τηλέφωνα, στο πλαίσιο της περαιτέρω διευκόλυνσης.

Όπως τονίστηκε, μετά την Πρωτοχρονιά θα χορηγηθούν 656.600 ψηφιακές υπογραφές σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, δημοσίους υπαλλήλους και συμβολαιογράφους, ενώ από το πρώτο τρίμηνο του 2022, όλα τα παιδιά θα αποκτούν από τη γέννησή τους ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία και τα ποσοστά εκμετάλλευσης των ψηφιακών υπηρεσιών από τους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως από τις 8.8 εκ. ψηφιακές συναλλαγές του 2018, φτάσαμε στα 34 εκ. το 2019 και ξεπεράσαμε τα 94 εκ. το 2020. Φέτος, δε, εκτιμάται πως ο αριθμός θα εκτιναχθεί πάνω από τα 300 εκατομμύρια!

Στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Οι Αταίριαστοι», ο Υπουργός δήλωσε πριν από μερικές ώρες πως θα ακολουθήσουν και δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, η ανανέωση άδειας οδήγησης και η χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας.

Πηγή εικόνας: Mydimosio.gr