Οι αστυνομικοί που βρήκαν το κοριτσάκι στα χαρτόκουτα: «Να μην δούμε κανένα παιδί ξανά έτσι, είμαστε πρώτα γονείς»

Newsroom
Οι αστυνομικοί που βρήκαν το κοριτσάκι στα χαρτόκουτα: «Να μην δούμε κανένα παιδί ξανά έτσι, είμαστε πρώτα γονείς»
Τι δηλώνουν οι αστυνομικοί που βρήκαν κοριτσάκι μέσα σε χαρτόκουτα, στο Ηράκλειο.

Στη θέα ενός μικρού κοριτσιού μέσα σε χαρτόκουτα, βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (3/12) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι έκαναν περιπολία γύρω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους πέριξ του πάρκου, ακούνε παιδικό κλάμα και τότε εντοπίζουν, το μικρό κοριτσάκι ηλικίας περίπου 3 έως 5 ετών, να βρίσκεται στο σημείο ολομόναχο.

Βρήκαν το παιδί, εντός της χάρτινης κούτας, χωρίς παπούτσια, το έβγαλαν, το σκέπασαν με μια κουβέρτα για να μη κρυώνει και του έδωσαν παπούτσια που βρήκαν εκεί γύρω για να σκεπάσει τα γυμνά του πόδια.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με τους ανθρώπους- αστυνομικούς, έκλαιγε ασταμάτητα και του αγόρασαν σοκολάτες από το περίπτερο προκειμένου να το ηρεμήσουν και να το καθησυχάσουν.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν συγκλονιστική και προσπάθησαν να προσφέρουν στο παιδί ότι καλύτερο μπορούσαν εκείνη τη στιγμή, ενώ παράλληλα με τη συμβολή συναδέλφων τους προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού.

«Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των τριών ανδρών.
Μετά από περίπου ένα τέταρτο ο πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζητιάνευε στην περιοχή, βρέθηκε και συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και εν συνεχεία το παιδί, παραδόθηκε στην μητέρα του σε καλή κατάσταση, αναφέρει το cretalive.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια πολυμελή οικογένεια ρομά, με τα παιδιά τους να βρίσκονται πολλές φορές εκτεθειμένα στο δρόμο και συνάμα σε κίνδυνο λόγω της κατάσταση ς των γονιών.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως πρώτα σαν γονείς και μετά σαν αστυνομικοί, έκαναν το αυτονόητο και νιώθουν χαρούμενοι που προσέφεραν στο μικρό κοριτσάκι τη βοήθεια και τη στοργή τους.