Πώς ο εντοπισμός της πλαστής ταυτότητας «πρόδωσε» τη δράση του κυκλώματος των ενστόλων (vid)

Newsroom
Πώς ο εντοπισμός της πλαστής ταυτότητας «πρόδωσε» τη δράση του κυκλώματος των ενστόλων (vid)
Η ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή ενός ατόμου από την Αλβανία.

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα έκδοσης παράνομων ταυτοτήτων με εμπλεκομένους δεκάδες αστυνομικούς εξάρθρωσαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι 9 συλληφθέντες αστυνομικοί με ταρίφα τουλάχιστον 30.000 ευρώ εξέδιδαν καθαρές ταυτότητες και διαβατήρια σε σκληρούς κακοποιούς, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα καταζητούνταν από τις αρχές.

Συμφώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κέρδος υπολογίζεται ότι αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει το MEGA, η ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή ενός ατόμου από την Αλβανία, αλλά τα στοιχεία ήταν περασμένα σε ένα ομογενή από την Αμπχαζία. Μετά από έλεγχο των αρχών διαπιστώθηκε η απάτη και ότι το άτομο αυτό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 20 ατόμων, ενώ εγκέφαλος του κυκλώματος φαίνεται πως είναι ένας πολίτης. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, καθώς η ταυτότητα εκδόθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα που υπηρετούσε.

Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται 34 αστυνομικοί, ενώ από το κύκλωμα αυτό είχε προμηθευτεί ταυτότητα και ο άνδρας που δολοφονήθηκε στο πρατήριο της Νίκαιας.