6 τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου αυτό το χειμώνα

Newsroom
6 τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου αυτό το χειμώνα
Aπό τις αλλαγές στη διατροφή μέχρι τον καλό ύπνο, έχουμε τη λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις για να παραμείνεις υγιής.

Μπορεί η θερμοκρασία να βρίσκεται ακόμα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο ο χειμώνας δεν θα αργήσει να έρθει και επισήμως. Ο καιρός θα χειροτερέψει, η μέρα θα μικρύνει κι άλλο, τα ρούχα πάνω μας θα είναι πιο ζεστά για να αντιμετωπίσουμε το κρύο.

Όσο, όμως, ζεστά και αν είναι τα ρούχα, δεν είναι αρκετά για να μας προστατεύσουν από γρίπες, ιούς και την τρέχουσα πανδημία. Για να αυξήσουμε την προστασία του οργανισμού μας, χρειαζόμαστε κι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.

Παρακάτω θα βρεις έξι τρόπους για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου απέναντι στις προκλήσεις του φετινού χειμώνα.

1. Να κοιμάσαι καλά

Ελάχιστα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με έναν καλό ύπνο. Πέρα από το αίσθημα ευεξίας και ξεκούρασης που προσφέρει, τονώνει το ανοσοποιητικό μας. Δεν είναι τυχαίο που το «να κοιμάστε καλά» αποτελεί μία από τις κλασικότερες συμβουλές των γιατρών σε ασθενείς και μη. Και ένα λογικό ερώτημα είναι «τι σημαίνει να κοιμάστε καλά»; Ο καλός ύπνος σχετίζεται τόσο με την ποιότητα όσο και με την ποσότητα. Επαρκής και ποιοτικός θεωρείται ο ύπνος όταν κάποιον ξυπνάει και αισθάνεται ανανεωμένος χωρίς να νιώσει νύστα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Να βάλεις το Ελαιοπουλάκι® στη διατροφή σου

......
Η διατροφή είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να βελτιώσεις προκειμένου να προστατέψεις την υγεία σου. Πέρα από φρούτα και λαχανικά το Ελαιοπουλάκι® του Αγγελάκη είναι ό,τι πρέπει για τη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού.

Η 100% φυτική διατροφή του που βασίζεται στο καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητά του, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό προϊόν. Το Ελαιοπουλάκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σελήνιο και βιταμίνες Β3 και Β6 που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού μας συστήματος ενώ παρέχει και βιταμίνη Ε που βρίσκεται στο παρθένο ελαιόλαδο. Η βιταμίνη Ε, προσφέρει την καλύτερη απορρόφηση του σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά των σιτηρών με τα οποία τρέφεται το Ελαιοπουλάκι, προσδίδοντας στο κρέας του κοτόπουλου χρυσαφένιο χρώμα, ζουμερό κρέας και πλούσια γεύση.

Η κατανάλωση κρέατος από Ελαιοπουλάκι® συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και κατέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας απέναντι σε ασθένειες.

Το Eλαιοπουλάκι® ακολουθεί μια μεσογειακή διατροφή με παρθένο ελαιόλαδο που έχει σημαντικά υψηλή θρεπτική αξία αλλά και βιταμίνη Ε. Απολαύστε το είτε σε μια θρεπτική κοτόσουπα είτε ψητό με πράσινα λαχανικά, θωρακίστε τον οργανισμό σας και εμπνευστείτε για ακόμα περισσότερες δημιουργίες με κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® εδώ!

3. Να αντιμετωπίσεις το στρες

.....
Επειδή δεν υπάρχει χειρότερη συμβουλή από το «μην αγχώνεσαι», θα προσπαθήσουμε να μην περιοριστούμε σε αυτό. Είναι σίγουρο πως όσο ζεν και να είσαι θα υπάρχουν πράγματα που θα σε αγχώνουν. Το θέμα είναι να εντοπίζεις ποια πράγματα σε αγχώνουν και να προσπαθείς να βρεις τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Και μόνο που θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία σκέψης, το στρες θα αρχίσει να περιορίζεται.

4. Να περιορίσεις τις κακές συνήθειες
Κακές συνήθειες όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα δεν πηγαίνουν μαζί με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό. Οινόπνευμα και νικοτίνη δεν φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό μας. Δεν λέμε να κοπούν μαχαίρι αφού ένα ποτήρι κρασί μία στο τόσο κι ένα τσιγάρο αραιά και πού δεν δημιουργούν προβλήματα, ωστόσο αν θέλουμε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας θα πρέπει να τις περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

5. Να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου

....

Δεν έχει σημασία αν θα ξεκινήσεις τρέξιμο, γυμναστήριο, κολύμβηση ή yoga. Το θέμα είναι 3-4 ώρες την εβδομάδα να ασκείσαι. Να ιδρώνεις και να βγάζεις από τον οργανισμό σου τόσο τις τοξίνες όσο και τις αρνητικές σκέψεις. Η ευεξία που νιώθεις μετά από ένα καλό session γυμναστικής μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστα πράγματα σε αυτή τη ζωή.

6. Nα πλένεις συχνά τα χέρια σου
Μπορεί το συγκεκριμένο bullet να μην αφορά άμεσα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ωστόσο αποτελεί μια έξτρα ασπίδα για την προστασία της υγείας μας. Αν ακολουθήσεις τις υπόλοιπες συμβουλές της λίστας και πλένεις καλά τα χέρια σου, οι πιθανότητες να κρυώσεις αυτό το χειμώνα περιορίζονται σημαντικά.